Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού στο χαμηλότερο επίπεδο πλέον μιας εβδομάδας, υπό την πίεση του σταθερού δολαρίου ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις πλην αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να καθορίσουν το μέγεθος της πιθανής μείωσης των επιτοκίων  στη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή του χρυσού κατέγραφε πτώση 1% στα 2.475,39 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,9% στα 2.505,80 δολάρια.

Πετρέλαιο: Πτώση μεγαλύτερη του 3% καταγράφουν τα futures του αμερικανικού αργού

Το δολάριο διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Με το βλέμμα στη Fed

«Εφόσον το δολάριο κινείται υψηλότερα, τα επιτόκια κινούνται υψηλότερα, αυτό δεν θα είναι καλό για τα εμπορεύματα… ωστόσο, η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική στον χρυσό», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

«Απλώς περιμένουμε τα υψηλά των τελευταίων μηνών, εξακολουθούμε να παραμένουμε ψηλά, αλλά νομίζω ότι σε αυτό το σημείο χρειάζεται απλώς να δούμε περισσότερα οικονομικά στοιχεία που θα βγουν αυτή την εβδομάδα».

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζει στα στοιχεία για τις προσλήψεις,την έκθεση JOLTS, που παρακολουθεί στενά η Fed  και την έκθεση απασχόλησης της ADP που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός παραμένει η προτιμώμενη αντιστάθμισή μας έναντι γεωπολιτικών και χρηματοοικονομικών κινδύνων

Οι αγορές τιμολογούν πιθανότητα 63% για μείωση 25 μονάδων βάσης (bps) στη συνεδρίαση της Fed  στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου και πιθανότητα 37% για μείωση 50 bps, σύμφωνα με CME FedWatch.

«Εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ είναι σημαντικά πιο αδύναμη, οι εικασίες για ύφεση στις ΗΠΑ και ταχύτερες μειώσεις επιτοκίων θα επανεμφανιστούν, υποστηρίζοντας περαιτέρω τον χρυσό» εκτιμά η Commerzbank.

O χρυσός ως ασφαλές καταφύγιο

Ο χρυσός οδεύει προς την καλύτερη χρονιά από το 2020 με την άνοδο των τιμών να τροφοδοτείται από την προσδοκία των επενδυτών για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων και τις παρατεταμένες ανησυχίες για την σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός «παραμένει η προτιμώμενη αντιστάθμισή μας έναντι γεωπολιτικών και χρηματοοικονομικών κινδύνων, με πρόσθετη υποστήριξη από τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed και τις συνεχιζόμενες αγορές κεντρικών τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές. Συστήνουμε long θέση στο χρυσό» εκτιμά η Goldman Sachs.

Το  ασήμι υποχώρησε κατά 2,7% στα 27,74 δολάρια, η πλατίνα κατά 2,8% στα 904,00 δολάρια και το παλλάδιο πάνω από 4% στα 933,75 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities