Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα οικονομικά στοιχεία.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά περισσότερο από 6 μονάδες στο 3,85% και του διετούς κατά σχεδόν 4 μονάδες στο 3,888%.
Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Wall Street: Αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του Σεπτεμβρίου

Οι επενδυτές στάθμισαν την κατάσταση της οικονομίας και εξέτασαν τις προοπτικές για τα επιτόκια καθώς εξέτασαν τα βασικά στοιχεία της αγοράς εργασίας που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Η αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Δύο εκθέσεις για την μεταποίηση που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν σημάδια αδυναμίας, ενισχύοντας τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης εντός της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο S&P Global παρουσίασε πτώση από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού ήταν χαμηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα για νέα μηνύματα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας  τον Ιούλιο, τα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες της ADP για τον Αύγουστο και η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου, η οποία περιλαμβάνει τις προσλήψεις εκτός γεωργικού τομέα και το ποσοστό ανεργίας, αναμένονται όλα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα για νέα μηνύματα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές. Τον περασμένο μήνα, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο προκάλεσε φόβους για ύφεση και ερωτήματα σχετικά με το εάν η Federal Reserve θα έπρεπε να είχε ήδη μειώσει τα επιτόκια, πυροδοτώντας αστάθεια της αγοράς.

Οι ανησυχίες για την ύφεση έχουν αμβλυνθεί από τότε, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του δεύτερου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα να αναθεωρείται υψηλότερα από την αρχικό 2,8% σε ανάπτυξη 3%.

Οι αγορές τιμολογούν σταθερά μια μείωση επιτοκίου από τη Fed όταν θα συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα στις 18 Σεπτεμβρίου. Το FedWatch Tool του Ομίλου CME δείχνει ότι οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 61% για μείωση 25 μονάδων βάσης και 39% πιθανότητα μείωσης 50 μονάδων βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές