Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, καθώς επανέρχεται από τη χθεσινή αργία με αρκετή επιφυλακτικότητα, ενόψει των κρίσιμων στοιχείων που θα ανακοινωθούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,42% στις 41.389 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,79% στις 5.603 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,25% στις 17.492 μονάδες.

Το παράδοξο των ιστορικών υψηλών της Wall Street… δύσκολα χάνουν οι long

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η United States Steel σημειώνει βουτιά 6%, αφού η Αντιπρόεδρος και υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών, Kamala Harris αντιτάχθηκε στην προγραμματισμένη πώληση της United States Steel στην ιαπωνική Nippon Steel.

O Σεπτέμβριος είναι ένας δύσκολος ιστορικά μήνας για την αμερικανική αγορά, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια, ο S&P 500 έχασε κατά μέσο όρο 2,3%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Αυτό τον καθιστά τον χειρότερο μήνα για τον ευρύ δείκτη αγοράς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Επιπλέον, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες σε καθέναν από τους τελευταίους τέσσερις Σεπτεμβρίους — συμπεριλαμβανομένης μιας βουτιάς 9,3% το 2022.

Μάλιστα, ο επικεφαλής ανάλυσης της Morgan Stanley, Michael Wilson, δεν αναμένει ότι ο S&P 500 θα σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους επόμενους μήνες.

«Εκτός εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμένει ήδη η αγορά, η οικονομία ενισχυθεί ή/και εισαχθούν πρόσθετες μορφές πολιτικής τόνωσης, οι επενδυτές μετοχών θα πρέπει να αναμένουν ελάχιστες αποδόσεις στο επίπεδο του δείκτη κατά τους επόμενους 6-12 μήνες και θα πρέπει να παραμείνουν στο υψηλό επίπεδο της ποιότητας», έγραψε ο Wilson.

Την ίδια ώρα, κατά την Deutsche Bank, η ηρεμία που επήλθε στο τέλος Αυγούστου μετά τους φόβους για επικείμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία, ενδεχομένως θα δοκιμαστεί αυτήν την εβδομάδα. Οι επενδυτές θα λάβουν την πρώτη εικόνα την Παρασκευή, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street