Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ των κινήσεων κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών και τις ανοδικές κινήσεις αρκετών τίτλων που ακολουθούν ετεροχρονισμένα την πορεία του γενικού δείκτη προς τις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,09% στις 1.447,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.521,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,34% στις 1.287,29 μονάδες.

Άνοδος για λίγους… ακόμη

Μετά από δύο εβδομάδες πλάγιας κίνησης και επιλεγμένων κινήσεων, οι «μεγάλοι» του FTSE 25 προσπαθούν να δώσουν το μήνυμα της ανοδικής διάσπασης της συσσώρευσης, χωρίς όμως να έχουν ενεργοποιήσει τους αγοραστές σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ωστόσο, ακόμη το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό, με την αγορά να περιμένει πιο ισχυρά σήματα προκειμένου να διευρύνει την κίνηση σε μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό.

Σύμφωνα με τους αρκετούς εγχώριους αναλυτές, για να μπορέσει η αγορά να διευρύνει και να επιταχύνει την κίνησή της θα πρέπει να επανέλθουν οι τίτλοι – σηματωροί της τουλάχιστον στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Αυγούστου και σίγουρα πριν το sell off που έπιασε εξ απήνης πολλά long χαρτοφυλάκια που δεν πρόλαβαν ή δεν τόλμησαν να πατήσουν το κουμπί του stop loss. Και πολλοί εξ αυτών τίτλοι απέχουν ακόμη από το να «σβήσουν» τις απώλειες του Αυγούστου και να απελευθερώσουν κεφάλαια που εγκλωβίστηκαν.

Την ίδια ώρα, η διοχέτευση της ρευστότητας που υπάρχει δεν είναι ακόμη επιλογή για αρκετούς, δεδομένου του ότι η αγορά έχει μπροστά της τόσο την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank όσο και το placement της Εθνικής. Ενδεχομένως και κάποιες εξελίξεις σε άλλους τίτλους που θα απαιτήσουν κεφάλαια, καθιστώντας έτσι πιο φειδωλές τις αγοραστικές κινήσεις. Ήδη η Attica Bank, με τη σημερινή έγκριση της αύξησης κεφαλαίου από την γενική συνέλευση, σημειώνει άλμα άνω του 20%.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης κερδίζει 2,15%, με τις Alpha Bank και Motor Oil να κινούνται με άνοδο 1,1% έκαστη. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Cenergy, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Τιτάν, Εθνική και Coca Cola, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΑΑ, Autohellas, Aegean και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών