Επιλεκτικές είναι οι κινήσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, με τον γενικό δείκτη να παλινδρομεί σε ένα στενό εύρος, προσπαθώντας να μη χάσει την επαφή που ανέκτησε χτες με τις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,04% στις 1.446,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.517,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,12% στις 1.281,39 μονάδες.

Trading μέσω πακέτων

Αν και οι συναλλαγές είναι πολύ επιλεκτικές, αυτό που ξεχωρίζει σήμερα είναι τα αρκετά μεγάλα πακέτα που έχουν διακινηθεί σε συγκεκριμένους τίτλους. ΟΤΕ, Eurobank, Jumbo, Εθνική, Alpha Bank και ΑΔΜΗΕ έχουν αλλάξει χέρια 12 πακέτα, σχεδόν 2 εκατ. τεμαχίων, δηλαδή πάνω από το 25% του μέχρι τώρα όγκου της αγοράς. Μάλιστα, η αξία των πακέτων είναι λίγο χαμηλότερη από τα 9 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο όμως διακύμανσης, η αγορά δεν έχει καταφέρει να εκδηλώσει μια πιο ξεκάθαρη κίνηση, όχι μόνο σε επίπεδο γενικού δείκτη, αλλά και στους περισσότερους τίτλους. Εντούτοις, θετικά εκλαμβάνεται το γεγονός ότι ακόμη και σε μια περίοδο που οι βραχυπρόθεσμοι έχουν το πάνω χέρι, οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών απορροφούνται εύκολα από τους αγοραστές.

Παρόλα αυτά, η επιφυλακτικότητα παραμένει, καθώς και ο φόβος ότι οι ξένοι θα διορθώσουν χωρίς η Ελλάδα να έχει προλάβει να πάρει τάση. Αυτό καθιστά τις θέσεις των αγοραστών πιο ευάλωτες σε στενά stop loss, ή όποιες αναταράξεις, εκδηλωθούν, ενώ οι αγοραστικές κινήσεις γίνονται πιο δύσκολα όσο η αγορά πλησιάζει στα άνω όρια της επτάμηνης διακύμανσης της.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης κερδίζει 3,52%, με τη Motor Oil να ενισχύεται κατά 1,39%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΕΛληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τιτάν, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΑΑ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, η Cenergy χάνει 1,02%, με τις Jumbo, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Eurobank και Εθνική να ακολουθούν. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών