Σε κάποιες εταιρείες ο επικεφαλής έχει γίνει τόσο εμβληματικός που είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτείς την εταιρεία χωρίς αυτή την προσωπικότητα. Αλλά ουδείς αναντικατάστατος. Ο Τιμ Κουκ διευθύνει την Apple για περισσότερα από 12 χρόνια, αλλά δεν θα είναι για πάντα CEO.

Ο 63χρονος δεν αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση σύντομα, αλλά σε αρκετά στελέχη της Apple, ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Μαρκ Γκούρμαν, βλέπει το πρόσωπο του πιθανού διαδόχου του.

Apple: Ποιος αντικαθιστά τον CFO Λούκα Μαέστρι

Η λίστα “διαδόχων” στην ηγεσία της Apple

Τα δύο ονόματα στην κορυφή της λίστας του ήταν ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής Τζεφ Γουίλιαμς και ο Τζον Τέρνους, ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple.

Αλλά σε ένα ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Γκούρμαν έγραψε ότι πίστευε ότι ο Τέρνους θα έπαιρνε το «δαχτυλίδι», με τον Κουκ να μεταβαίνει στη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Η άποψη του ρεπόρτερ είναι αξιοσημείωτη επειδή θεωρείται ότι έχει καλή εικόνα για την μυστικοπαθή εταιρεία.

Σπούδασε μηχανικός

Ο Τέρνους αποφοίτησε με πτυχίο μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1997, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός.

Στη συνέχεια εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως μηχανικός προτού ενταχθεί στην ομάδα σχεδιασμού προϊόντων της Apple το 2001, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Ο Τέρνους έγινε αντιπρόεδρος της μηχανικής υλικού το 2013, αναλαμβάνοντας τον Νταν Ρίτσιο. Έχει εργαστεί σε διάφορα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων κάθε γενιάς και μοντέλου iPad, καθώς και AirPods.

Ικανός ομιλητής

Ο Τέρνους δεν πτοείται από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς έχει επίσης εμπειρία στην παρουσίαση νέων προϊόντων και στην αποκάλυψη νέων εκδόσεων του iMac και του MacBook σε προηγούμενες εκδηλώσεις Worldwide Developers Conference (WWDC).

Στην εκδήλωση «Let Loose» της Apple τον Μάιο, ο Τέρνους αποκάλυψε νέα, λεπτότερα μοντέλα iPad Pro και iPad Air.

Αξιοσέβαστος μάνατζερ

Ένα άτομο που γνωρίζει τον Τέρνους είπε στο Bloomberg το 2020 ότι παρέμεινε ανεπιτήδευτος παρά την άνοδο στην ιεραρχία και ότι είναι ένας πολύ σεβαστός προπονητής.

Τον Μάιο, το πρακτορείο ανέφερε ότι ένα ανώνυμο πρόσωπο κοντά στην εκτελεστική ομάδα της Apple είπε ότι στον Κουκ ότι «του αρέσει πολύ», καθώς ο Τέρνους μπορεί να κάνει «μια καλή παρουσίαση, είναι πολύ ήπιος, δεν βάζει ποτέ τίποτα σε ένα email που είναι αμφιλεγόμενο και είναι πολύ επιφυλακτικός και υπεύθυνος στη λήψη αποφάσεων».

Ωστόσο, ένας άλλος γνώστης της Apple είπε ότι ο Τέρνους, 49 ετών, ήταν «πολύ νέος» για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο Τέρνους μπορεί τώρα να έχει ξεπεράσει τον Γουίλιαμς ως το στέλεχος που είναι πιο πιθανό να αντικαταστήσει τον Κουκ.

Άλλοι πιθανοί αλλά λιγότερο πιθανοί διάδοχοι του Cook που ονομάστηκε από τον Γκούρμαν τον Μάιο ήταν ο Κρεγκ Φεντερίγκι, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της μηχανικής λογισμικού που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη iOS και macOS. και η επικεφαλής λιανικής Ντίρντρε Ο’ Μπράιαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή