Ο Μπομπ Άιγκερ έχει δύο φορές θητεύσει ως CEO στον γίγαντα της ψυχαγωγίας, αλλά έρχεται η στιγμή που θα αποχωρήσει και φαίνεται ότι η Walt Disney περιορίζει τη λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του και υπάρχουν λόγοι για τους επενδυτές να είναι αισιόδοξοι.

Δύο ανώτατα στελέχη της εταιρείας λέγεται ότι θα αναλάβουν την κορυφαία θέση όταν λήξει το συμβόλαιο του Άιγκερ το 2026.

Η Barron’s εξέτασε τα υπέρ και κατά και των δύο υποψηφίων.

Disney: Ήρθε η ώρα των… «κακών» – Τα νέα θεματικά πάρκα και ο στόλος

Ο πρόεδρος της Disney Experiences Τζος Ντ’ Αμάρο και η συν-Πρόεδρος της Disney Entertainment Ντέινα Γουόλντεν ηγούνται της κούρσας σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πληροφορίες της εταιρείας.

Τζος Ντ’ Αμάρο

Θεματικά πάρκα

Στο διάστημα που διηύθυνε το τμήμα Experiences της Disney, το οποίο περιλαμβάνει θεματικά πάρκα, κρουαζιέρες, καταναλωτικά προϊόντα και βιντεοπαιχνίδια, ο Ντ’ Αμάρο έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε νέα έσοδα αυξάνοντας τις τιμές και λανσάροντας νέες διαδρομές.

Ο Ντ’ Αμάρο φέρεται να είναι συχνά στο πλευρό του Άιγκερ κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων μέσων ενημέρωσης, και ο ίδιος είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή της Disney ότι ο πρώην μετεωρολόγος που έγινε στέλεχος μέσων ενημέρωσης και αφεντικό της Disney του τηλεφωνεί καθημερινά.

Ένα σημείο κατά του Ντ’ Αμάρο, ωστόσο, είναι ότι η ανάπτυξη για το τμήμα που επιβλέπει έχει ισοπεδωθεί φέτος. Τα κέρδη του τριμήνου του Ιουνίου της Disney ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά οι μετοχές εξακολουθούν να υποχωρούν αφού οι επενδυτές δήλωσαν την προσοχή τους στη μείωση των λειτουργικών εσόδων στο τμήμα.

Η εταιρεία απέδωσε τη διολίσθηση των εσόδων στη συγκρατημένη καταναλωτική ζήτηση, με την επιβράδυνση της οικονομίας και την άμβλυνση της αγοράς εργασίας να καταστρέφουν το διαθέσιμο εισόδημα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι Αμερικανοί να ξοδέψουν σε ταξίδια σε θεματικά πάρκα.

Ντέινα Γουόλντεν

Επιτυχία ροής

Τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η συνδυασμένη δραστηριότητα ροής της Disney, η οποία περιλαμβάνει τις Disney+, Hulu και ESPN, είχε τριμηνιαία κέρδη για πρώτη φορά, σημειώνοντας λειτουργικά έσοδα 47 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός ο μικρός αλλά συμβολικός αριθμός θα μπορούσε να είναι ένα σημείο υπέρ της Γουόλντεν, δεδομένου ότι ο γίγαντας της ψυχαγωγίας έχει χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στους λεγόμενους πολέμους ροής καθώς μάχεται για μερίδιο αγοράς έναντι αντιπάλων όπως το Netflix και το Amazon Prime.

Αλλά ορισμένοι επενδυτές μπορεί να εξετάσουν εξονυχιστικά τη φιλία της Γουόλντεν με την υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις. Η Γουόλντεν ήταν προσωπική φίλη με την Χάρις από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 – και ο Ντόναλντ Τραμπ, έριξε σκιές σε αυτή τη σχέση. Αναρωτήθηκε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social Media εάν μέσω της «καλύτερης φίλης της Κάμαλα, η οποία είναι επικεφαλής του ABC», θα διέρρεαν ερωτήσεις στην αντίπαλό του πριν από τη συζήτηση μεταξύ των δύο στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, ηγείται της έρευνας για την εύρεση του διαδόχου του Άιγκερ.

Ενα πράγμα είναι σίγουρο: όποιος πάρει την κορυφαία θέση θα έχει δύσκολο έργο. Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν 13% τους τελευταίους τρεις μήνες, σε σύγκριση με άλμα 7% για τον δείκτη αναφοράς S&P 500, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την επιβράδυνση της ζήτησης για θεματικά πάρκα και μια δαπανηρή συμφωνία για την αγορά του μειοψηφικού μεριδίου Comcast του ιδιοκτήτη της NBCUniversal στο Hulu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή