Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές των παγκόσμιων αντασφαλιστικών εταιρειών η Moody’s Ratings λόγω των υψηλότερων τιμών των αντασφαλιστών, των πιο περιοριστικών πολιτικών και των υγιών επενδυτικών εσόδων.

Οι αντασφαλιστικές εταιρείες  ασφαλίζουν τους ασφαλιστικές. Έχουν αυξήσει τα ασφαλίστρα τους και έχουν αποκλείσει ορισμένες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια ως απάντηση στις μεγάλες απώλειες από την πανδημία , τους πολέμους και τις φυσικές καταστροφές. Επιπλέον τα υψηλότερα επιτόκια έχουν επίσης ενισχύσει το εισόδημα από επενδύσεις των αντασφαλιστών.

Swiss Re: Παραδέχεται ότι υποτίμησε τις ευρωπαϊκές φυσικές καταστροφές

«Αναμένουμε ότι η τιμολόγηση της αντασφάλισης ακινήτων θα παραμείνει ευνοϊκή» εξήγησε ο Brandan Holmes, ανώτερος υπάλληλος πιστώσεων στη Moody’s. «Οι σταθεροί ισολογισμοί θα βοηθήσουν τους αντασφαλιστές να αντέξουν δυνητικά υψηλές ζημιές από καταστροφές».

Ο παγκόσμιος κλάδος αντασφάλισης κέρδισε το κόστος κεφαλαίου του το 2023 για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια

Ωστόσο, οι αγοραστές αντασφάλισης αναμένουν ότι οι αυξήσεις των τιμών των αντασφαλίσεων περιουσίας θα επιβραδυνθούν το επόμενο έτος, μετά από χρόνια «σημαντικών» αυξήσεων των τιμών, σύμφωνα με ετήσια έρευνα της Moody’s για τις παγκόσμιες αντασφαλιστικές εταιρείες ακινήτων και ατυχημάτων.

Οι αντασφαλιστές συναντώνται για το ετήσιο συνέδριό τους στο Μόντε Κάρλο την επόμενη εβδομάδα, για να συνάψουν συμφωνίες με ασφαλιστές για τη βασική ημερομηνία ανανέωσης την 1η Ιανουαρίου.

Η S&P Global ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διατήρησε τη σταθερή την προοπτική για τους παγκόσμιους αντασφαλιστές. Ο παγκόσμιος κλάδος αντασφάλισης κέρδισε το κόστος κεφαλαίου του το 2023 για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια και ο οίκος αξιολόγησης δήλωσε ότι αναμένει ότι ο κλάδος θα το κάνει ξανά το 2024 και το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή