Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του X Έλον Μασκ θα είναι αυτός που θα απονείμει στην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι το «Βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη του Ατλαντικού Συμβουλίου» σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως αναφέρουν οι Businesstimes μεταξύ αυτών που πηραν το βραβείο περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που το έλαβε περυσι, και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν .

Stellantis: Η «ζαριά» της Μελόνι με την τελευταία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας

Ο Μασκ και η Μελόνι έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, μεταξύ άλλων και σε ένα πολιτικό φεστιβάλ που διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο το δεξιό κόμμα της ιταλίδας πρωθυπουργου «Αδελφοί της Ιταλίας». Τότε, εμφανιζόμενος στη σκηνή, ο Μασκ συζήτησε τη δημογραφική κρίση της Ιταλίας -η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη- και προέτρεψε το πλήθος να «κάνει περισσότερους Ιταλούς».

«Όσο απλό κι αν ακούγεται, αν οι άνθρωποι δεν κάνουν παιδιά δεν υπάρχει νέα γενιά», είπε ο Μασκ στο κοινό, απηχώντας μια εξέχουσα ανησυχία που , δείχνει ότι μοιράζεται και η Μελόνι. Ο δισεκατομμυριούχος προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους του «ιού του ξύπνιου μυαλού» , ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης ειδικά για τον ιδιοκτήτη της Tesla καθώς πιστευει ότι νέοι άνθρωποι «παγιδευονται» απο ενήλικες σε ζητήματα αλλαγής φύλλου, όπως έγινε και στην περιπτωση του δικού του γιού.  Ακομη, ο ιδιοκτητης της Tesla και της Space X είχε μιλήσει για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Συνεργασία για επενδύσεις

Η εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου δεν θα είναι η μόνη συνάντηση αυτόν τον μήνα μεταξύ της Τζόρτζια Μελόνι και του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου. Προγραμματίζουν επίσης μια συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς του διαστήματος και της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιταλία, ανέφεραν οι πηγές.

Η Ιταλία ενέκρινε τον Ιούνιο ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που παρέχει στις ξένες διαστημικές εταιρείες την άδεια να δραστηριοποιούνται στη χώρα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Βιομηχανίας.

Η Ιταλία αναμένει να δημιουργήσει επενδύσεις ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του διαστήματος έως το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα