Την έγκριση στο σχέδιο συγχώνευσης με την Attica Bank έδωσε πριν από λίγο και η γενική συνέλευση της Παγκρήτιας, με ποσοστό άνω του 68%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί και η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank έδωσε το πράσινο φως στη συνένωση δυνάμεων με την Παγκρήτια, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξυγίανση των δυο τραπεζών και τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου στο εγχώρια χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παγκρήτια

Για μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της Attica Bank, η οποία θα διαμορφώσει το μέλλον της τράπεζας έκανε λόγο η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Ελένη Βρεττού στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Attica Bank για την επικύρωση της συμφωνίας συγχώνευσης με την Παγκρήτια.

Μετά από μια πολύπαθη πορεία, όπως είπε η κα. Βρεττού που χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων από αδύναμους ισολογισμούς, οι μέτοχοι αποφασίζουν να αφήσουν όλα αυτά πίσω τους ενώ παράλληλα τόνισε πως σηματοδοτεί το όραμα για μια ανταγωνιστική τράπεζα, διπλάσια σε μέγεθος και υψηλή απόδοση κεφαλαίων.

Μονόδρομος

Η κα. Βρεττού έκανε ειδική αναφορά στη σημασία του εγχειρήματος, λέγοντας πως δημιουργείται ο 5ος τραπεζικός πόλος μετά τις 4 συστημικές τράπεζες και τόνισε ότι το νέο σχήμα θα διευρύνει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στον χώρο.

«Η στρατηγική επιλογή της συγχώνευσης ήταν μονόδρομος», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη που προκύπτουν τόσο για τους μετόχους όσο και συνολικά για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις