Την έναρξη εξαγωγών και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στα τέλη του 2024, με επίκεντρο την κατηγορία των αντιηλιακών σχεδιάζει η Sarantis, έχοντας μάλιστα σημαντικά πλάνα ανάπτυξης για την συγκεκριμένη περιοχή.

Σαράντης: Αύξηση 26,8% στα κέρδη το α’ εξάμηνο – Ο ρόλος της Stella Pack

Στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει την ανοδική πορεία της εξαγωγικής δραστηριότητας που αναπτύσσει σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές που περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ και την Αυστραλία και αυτή την στιγμή «τρέχουν» με ρυθμούς της τάξης του 27%.

Εξαγορές στην Ευρώπη από την Γρ. Σαράντης

Η διοικητική ομάδα της Sarantis υπό τον CEO Γιάννη Μπούρα δηλώνει πως θα διατηρήσει την στρατηγική της, η οποία μεταξύ άλλων εστιάζει στον εμπλουτισμό και ενδυνάμωση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου προϊόντων αλλά και στην υλοποίηση νέων εξαγορών αφού αποδεικνύεται πως φέρνει αποτελέσματα.

Μιλώντας μάλιστα σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο κ. Μπούρας υπογράμμισε πως οι εξαγορές που εξετάζει η εταιρεία επικεντρώνονται στην γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιείται η εταιρεία, τουτέστιν στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη και δεν υπάρχουν σχέδια επέκτασης της ακτίνας δράσης.

Ο κ. Μπούρας τόνισε ότι στις περισσότερες αγορές που έχει παρουσία ο όμιλος αυξάνει τα μερίδια ενώ συνεχίζει να επενδύσει για την ενδυνάμωση των brands που έχει στην ομπρέλα του.

Αμετάβλητο το guidance

Ο κ. Μπούρας ανέφερε ακόμη πως παρά την επιδείνωση των διεθνών συνθηκών το guidance που εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο ο όμιλος Γρ. Σαράντης παραμένει αμετάβλητο.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος επιδιώκει με πρώτο ορόσημο το 2026 σε καθαρές πωλήσεις €660εκ. με EBITDA €100εκ., ενώ το 2028 επιδιώκει να φθάσει σε πωλήσεις €740εκ., με διπλασιασμό του EBITDA στα €120εκ. και του EBIT στα €95εκ., σε σχέση με το 2023.

Oι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Σαράντης (συμπεριλαμβάνοντας τη Stella Pack) κατά το πρώτο εξάμηνο 2024 ανήλθαν σε 302,6 εκατ. ευρώ

Να σημειωθεί ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Σαράντης (συμπεριλαμβάνοντας τη Stella Pack) κατά το πρώτο εξάμηνο 2024 ανήλθαν σε 302,6 εκατ. ευρώ έναντι 232,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €24,3εκ. το Α’ εξάμηνο 2024 σε σύγκριση με €19,2εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, αυξημένα κατά 26,8% με το περιθώριο καθαρού κέρδους να διαμορφώνεται σε 8,0% (έναντι 8,3% το Α’ εξάμηνο 2023).

Δείτε εδώ την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Sarantis

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία