Η επένδυση σε περιεχόμενο υψηλού επιπέδου αποδίδει καρπούς και φέρνει περισσότερα έσοδα στα ταμεία. Ο λόγος για την αγορά της τηλεοπτικής διαφήμισης, η οποία κερδίζει έδαφος και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς τη φετινή σεζόν.

Τηλεόραση: Ακλόνητη βασίλισσα της διαφήμισης

Ελληνικές σειρές μυθοπλασίας υψηλής ποιότητας, κινηματογραφικές ταινίες από τον μαγικό κόσμο του Χόλυγουντ που έσπασαν ταμεία αλλά και πλούσια αθλητικά δράση από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνθέτουν το τρίπτυχο για την προσέλκυση περισσότερης διαφήμισης στην ελληνική τηλεόραση.

Ποιοτικά προγράμματα

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη παραγωγική χρονιά για τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία δίνουν περισσότερο χώρο σε ποιοτικά προγράμματα που έχουν απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.

Εκτιμάται ότι η διαφημιστική δαπάνη καταγράφει άνοδο κατά το πρώτο εξάμηνο άνω του 12% στα ιδιωτικά κανάλια ενώ αντίστοιχη δυναμική εμφάνισαν και οι καλοκαιρινές μήνες.

Η αύξηση της αγοράς αποδίδεται αφενός στις σημαντικές επενδύσεις των τηλεοπτικών σταθμών σε υψηλού επιπέδου περιεχόμενο που προσελκύουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών καθώς και στις σημαντικές αποδόσεις της διαφημιστικής επένδυσης στην τηλεόραση για τους διαφημιζόμενους.

Η τηλεόραση χάρη στη δύναμη της εικόνας παραμένει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό προϊόν για τους διαφημιζόμενους

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παράγοντες της αγοράς να έχουν αναπροσαρμόσει την εκτίμησή τους για ετήσια αύξηση της τηλεοπτικής διαφημιστικής αγοράς για το 2024 σε ποσοστά άνω του 10%.

Η τηλεόραση χάρη στη δύναμη της εικόνας παραμένει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό προϊόν για τους διαφημιζόμενους, οι οποίοι αναζητούν την προσφορότερη πλατφόρμα για να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Και να περάσουν το μήνυμα τους σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό και με τον πλέον άμεσο τρόπο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις