Ισχυρή είναι η ζήτηση για το ομόλογο Additional Tier 1 (AT1) που εκδίδει η Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που συγκέντρωσε είναι άνω των 2,5 δισ. ευρώ με τη διαδικασία να οδηγεί σε ελκυστικό επιτόκιο, στο 7,5%.

Alpha Bank: Κέρδη εξαμήνου 322,5 εκατ. – Στα 4 δισ. οι νέες εκταμιεύσεις

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση τίτλων της κατηγορίας ΑΤ1, με τη μορφή αορίστου διαρκείας (perpetual), αφότου τον Φεβρουάριο του 2023 είχε αντλήσει 400 εκατ. ευρώ με ομόλογο που είχε τιμολογηθεί με 11,875%.

Η απόφαση από την τράπεζα για έκδοση ΑΤ1 η οποία μετράει στα κεφάλαια ελήφθη μετά την αναβάθμισή του rating του πιστωτικού ιδρύματος.

Η έκδοση εκτιμάται ότι θα αξιολογηθεί με βαθμολογία Β2 από τη Moody’s.

Αναβάθμιση από UBS

H UBS αύξησε πρόσφατα την τιμή- στόχο της Alpha Bank στα €2,32 ευρώ από τα €2,30 μετά τα εντυπωσιακά εταιρικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Να σημειωθεί ότι η οργανική ανάπτυξη διά της αξιοποίησης των πλεοναζόντων κεφαλαίων, τα οποία θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αποτελεί κεντρική πτυχή του επιχειρησιακού σχεδίου της Alpha Bank για τα επόμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο CEO της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Επιπλέον, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι προτεραιότητα παραμένει η επιβράβευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία ήδη ξεκίνησε με την πληρωμή μερίσματος σε μετρητά ύψους 61 εκατ. ευρώ και την ενεργοποίηση ενός προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ίδιου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τον CEO της Alpha Bank, το buy back, ως μορφή ανταμοιβής, επιλέχθηκε λόγω της χαμηλής αποτίμησης της τράπεζας στο ΧΑ σε σχέση με την πραγματική της αξία.

Αναφορικά με τη χρήση του 2024 ανέφερε πως στόχος είναι η επιστροφή στους μετόχους του 35% της καθαρής κερδοφορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις