H ακρίβεια που σαρώνει τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων παντού, η πάταξη της αισχροκέρδειας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ στο πλαίδιο της 88η ΔΕΘ.

ΓΣΕΕ: Λήψη των κατάλληλων μέτρων για όσους βρίσκονται ή εργάζονται στις πληττόμενες, απο τη φωτιά, περιοχές

Η ΓΣΕΕ, θα παραχωρήσει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο MEDITERRANEAN (Σαλαμίνος 3 και Καρατάσου Θεσσαλονίκη).

Οι δράσεις της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με το Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 6:00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στη συνέντευξη εκτός από τις τοποθετήσεις συνδικαλιστικών στελεχών για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και της αγοράς εργασίας ενώ θα δώσει στη δημοσιότητα τα ευρήματα δημοσκοπικής έρευνας για την άποψη των εργαζομένων για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Οι δράσεις της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με το Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 6:00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Tα αιτήματα της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την ικανοποίηση των ακόλουθων αιτημάτων:

  • Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικό για όλους και όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Ελλάδα, με θέσπιση ορίων ασφαλείας στις αποδοχές και τους όρους εργασίας χωρίς διακρίσεις.
  • Αύξηση μισθών μέσα από ΣΣΕ σε κλάδους και επαγγέλματα, βελτίωση των όρων εργασίας, προστασία των επαγγελματικών ειδικοτήτων, αναγνώριση συνολικής προϋπηρεσίας, απρόσκοπτη καταβολή επιδόματος γάμου.
  • Μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
  • Ολιστική στρατηγική για την Κοινωνική Κατοικία. Προσιτή στέγη για όλες και όλους. Διεύρυνση δικαιούχων επιδότησης ενοικίου. Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία πρώτης κατοικίας.
  • Άρση φιλοεργοδοτικών εμποδίων στη διαδικασία επέκτασης των ΣΣΕ και την μονομερή πρόσβαση στη Διαιτησία, επαναφορά τουλάχιστον στην 6μηνη παράταση των ΣΣΕ και στην πλήρη μετενέργεια των όρων τους.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Αποκατάσταση της θεσμικής συλλογικής εργατικής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου για τη διαφάνεια και λογοδοσία των εργοδοτών, των Κυβερνήσεων και των κρατικών πολιτικών και της Επιθεώρησης Εργασίας. Αποκατάσταση της λειτουργίας των συμμετοχικών συλλογικών οργάνων του Υπουργείου Εργασίας.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με υγεία και ασφάλεια, σωματική και ψυχική.
  • Αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
  • Εργατική συμμετοχή στην ψηφιακή μετάβαση και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Ενίσχυση της προστασίας σε ατομικά και συλλογικά δικαιώματα για την τηλεργασία και την εργασία σε πλατφόρμες στη βάση της πρότασης της ΓΣΕΕ. Μεταβίβαση διαχείρισης της λειτουργίας του ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. στη Γ.Σ.Ε.Ε.
  • Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδο-αυτοαπασχόλησης και των (υπ)εργολάβων.
  • Ολοκλήρωση της διασύνδεσης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με τα πληροφοριακά συστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ), για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων.
  • Άμεσα συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις ανάγκες πρόληψης, τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων. Ορθή και πλήρης καταγραφή και δημοσιοποίηση των στοιχείων εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax