
«Είμαστε δίπλα στους πολίτες και εργαζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, δουλειές και καλύτερο εισόδημα σε όλους», τόνισε μιλώντας στο Action 24 ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως εντός του ερχόμενου διμήνου το υπουργείο Ανάπτυξης θα εγκρίνει και θα χρηματοδοτήσει με 170 εκατ. ευρώ στρατηγικές και εμβληματικές ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της βιομηχανίας, με κύρια χαρακτηριστικά την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Θεοδωρικάκος: Ακολουθούμε την πιο σκληρή πολιτική στην Ευρώπη για τον έλεγχο των τιμών
Θεοδωρικάκος για κατώτατο μισθό
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί από το 2019 κατά 27%, η ανεργία έχει πλέον μειωθεί στο 9,5% και ο πληθωρισμός τροφίμων είναι αρνητικός για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ακολουθούμε την πιο αυστηρή και πιο απαιτητική νομοθεσία στην ΕΕ για να μπλοκάρουμε το πλαφόν κέρδους με ορόσημο τον Δεκέμβριο του 2021» πρόσθεσε και σημείωσε πως «είναι υπό έλεγχο 26 μεγάλες εταιρείες και περίπου 2.500 χιλιάδες κωδικοί προϊόντων». Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως παρότι στη χώρα μας είναι συνηθισμένο το φαινόμενο της καταστροφολογίας δεν δικαιολογείται να υπάρξουν αυξήσεις για το θέμα της πανώλης, ή με αφορμή τη φωτιά στην Πεντέλη.
Μείωση τιμών
Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών είναι συνεχής. «Αναζητούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε σε επαφή τον καταναλωτή απευθείας με τον παραγωγό. Θα το συζητήσουμε με τους παραγωγούς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Ερωτηθείς για το σχολικό καλάθι σημείωσε ότι πολλές αλυσίδες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις σε σχέση με πέρυσι, από 10% έως 20% στα σχετικά προϊόντα.


Latest News

Ενδιαφέρον από τέσσερις επενδυτές για τις εξορύξεις αντιμονίου στη Χίο
Αύριο η αποσφράγιση των μη δεσμευτικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το αντιμόνιο της Χίου
![ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο – Ποια προϊόντα ξεχώρισαν [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/indu.jpg)
Άνοδος 2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο - Ποια προϊόντα ξεχώρισαν [γραφήματα]
ΕΛΣΤΑΤ: Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής κλάδου κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση

Μάχη για το αντιμόνιο της Χίου – Ποιοι προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά της εξόρυξης
Αντικείμενο αντιπαράθεσης η εκμετάλλευση των παλαιών μεταλλείων του νησιού - Το παγκόσμιο «κυνήγι» των κρίσιμων μετάλλων και το deal ΗΠΑ – Ουκρανίας

Αύξηση 0,3% στις τιμές παραγώγου στη βιομηχανία τον Ιανουάριο
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη βιομηχανία

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η ισχυρή βιομηχανία είναι προϋπόθεση για μια ισχυρή Ελλάδα
Εθνική αναγκαιότητα αποτελεί η ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας, είπε η κα Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης