Με απώλειες κινούνται σήμερα και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς «συντάσσονται» με την παγκόσμια βουτιά που πυροδότησε χτες η Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,65% στις 8.244 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,84% στις 18.589 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,66% στις 7.525 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Commerzbank υποχωρούν κατά 3%, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει το μερίδιό της στην επιχείρηση. «Η επένδυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Commerzbank το 2008 και το 2009 ήταν σημαντική για την προστασία της σταθερότητας της χρηματοπιστωτικής αγοράς εν μέσω της τραπεζικής κρίσης. Η Commerzbank είναι και πάλι ένα σταθερό και κερδοφόρο ίδρυμα. Κατά συνέπεια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πουλήσει με επιτυχία τις μετοχές της βήμα προς βήμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, Φλόριαν Τόνκαρ.

Οι γενικότερες πιέσεις όμως έρχονται μετά την απότομη πτώση στην αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να σημειώνει τη χειρότερη μέρα του από τις αρχές Αυγούστου.

«Δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια ως προς το εάν η οικονομία των ΗΠΑ έχει απλώς επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξής της ή διολισθήσει στην ύφεση», σχολίασε ο Freddie Lait, επικεφαλής επενδύσεων στο Η Latitude Investment Management, επισημαίνοντας την αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμη. «Για μένα, έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τη δυναμική και τα τεχνικά παρά με τα θεμελιώδη προς το παρόν, και ειλικρινά αυτό είναι που οδήγησε την αγορά τον περασμένο μήνα σε αυτό το μεγάλο κραχ και την ανάκαμψη που είδαμε.

Δεν είναι πια οι μεμονωμένοι, οι μακροπρόθεσμοι και οι θεμελιώδεις επενδυτές που οδηγούν αυτές τις αγορές», πρόσθεσε. «Είναι οι έμποροι της ορμής και της υψηλής συχνότητας, που έχουν διαφορετικούς λόγους να διαπραγματεύονται μετοχές σε μικρότερα χρονικά πλαίσια ή διαφορετικά είδη επενδυτικών φιλοσοφιών που τείνουν να προκαλούν αυτές τις κινήσεις», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές