
Η σχέση μεταξύ της απόδοσης του 10ετούς και του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου επέστρεψε από την αναστροφή στην κανονικότητα, «σβήνοντας» έναν κλασικό δείκτη ύφεσης να εκπέμπει από την αγορά ομολόγων.
Έπειτα από οικονομικές ειδήσεις που έδειξαν απότομη μείωση των θέσεων εργασίας και τις περιστερίσιες παρατηρήσεις από τον πρόεδρο της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς κινήθηκε πάνω από την απόδοση του 2ετούς ομολόγου για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022.
Wall Street: Συνέχεια στην πτώση – Όλα τα βλέμματα στην Nvidia
Οι αντίστοιχες αποδόσεις κυμαίνονταν και οι δύο γύρω στο 3,79% κατά τη συνεδρίαση, με λίγες χιλιοστά της ποσοστιαίας μονάδας να τις χωρίζουν.
Η ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, κατά την οποία η απόδοση του ομολόγου με μικρότερη διάρκεια είναι υψηλότερη από την απόδοση του ομολογιακού τίτλου μεγαλύτερης διάρκειας, έχει σηματοδοτήσει τις περισσότερες υφέσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος για τον οποίο οι αποδόσεις βραχύτερης διάρκειας αυξήθηκαν πάνω από τις αντίστοιχες αποδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της τιμολόγησης από τους διαπραγματευτές της βραδύτερης ανάπτυξης στο μέλλον.

Ωστόσο, η ομαλοποίηση της καμπύλης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έρχονται καλές εποχές, επισημαίνει το CNBC. Στην πραγματικότητα, η καμπύλη συνήθως επανέρχεται πριν από μια ύφεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ακόμη να βρεθούν σε δύσκολα οικονομικά νερά μπροστά τους.
Η αντίδραση της αγοράς ομολόγων ήλθε μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας που έδειξε ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν απροσδόκητα κάτω από τα 7,7 εκατομμύρια το μήνα, φέρνοντας την προσφορά και τη ζήτηση σχεδόν στα ίσα μετά από μια σοβαρή ανισορροπία από την κρίση της πανδημίας. Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας είχαν ξεπεράσει την προσφορά εργασίας κατά περισσότερο από 2 προς 1, επιδεινώνοντας τον πληθωρισμό που βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 και πλέον ετών.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, δημοσίευσε σχόλια, υποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, ακόμη και με τον πληθωρισμό να τρέχει πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.


Latest News

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες

Άλμα άνω του 2% στις ευρωαγορές - Ξεχώρισε η Novo Nordisk
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,60% και έκλεισε στις 499, 88 μονάδες

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει η Wall Street
Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall Street ο κλάδος τεχνολογίας μετά και την απόφαση του Τραμπ να εξαιρέσει ορισμένα προϊόντα του από τους δασμούς

Κερδίζει η Ευρώπη τις ΗΠΑ στα ασφαλή καταφύγια; - Οι εκτιμήσεις για ευρώ και Bunds
Η δασμολογική πολιτική του Τραμπ και η αβεβαιότητα που προκαλεί δημιουργούν ρωγμές στην αξιοπιστία του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται