Πτώσης συνέχεια και σήμερα για τη Wall Street, με τη μετοχή της Nvidia να συντηρεί το αρνητικό κλίμα που οδήγησε και στη χθεσινή βουτιά των αμερικανικών δεικτών, τη χειρότερη από τις αρχές Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,04% στις 40.919 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,26% στις 5.514 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,64% στις 17.026 μονάδες.

Nvidia: To sell off στις αγορές και το «χτύπημα» των 279 δισ. δολαρίων – Τι αναμένουν οι επενδυτές

Στο επίκεντρο παραμένει και σήμερα η μετοχή της Nvidia, η οποία χάνει 2,4%, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέστειλε κλητεύσεις σε στελέχη της εταιρίας, στο πλαίσιο της έρευνας για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στη Wall Street δεν υπάρχουν ευρύτερες ανησυχίες μετά τα τελευταία οικονομικά δεδομένα που υποδηλώνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ. Η προσοχή στρέφεται επίσης και στα στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία αναμένονται σήμερα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αστάθεια τον Σεπτέμβριο, έναν ιστορικά αδύναμο μήνα για τις μετοχές. Πολλοί επενδυτές αναμένουν πτώση 5% ή περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, αν και ορισμένοι διαχειριστές χρημάτων θεωρούν οποιαδήποτε πτώση ως ευκαιρία αγοράς.

«Οι επόμενες οκτώ εβδομάδες θα πρέπει να είναι μια κορυφαία, μια εξαιρετική ευκαιρία, για να εξισορροπήσει κανείς το χαρτοφυλάκιό του και να αποκτήσει μεγαλύτερη διαφοροποίηση», δήλωσε ο Chris Hyzy, επικεφαλής επενδύσεων στη Merrill and Bank of America Private Bank.

Στα μέχρι τώρα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα πάντως, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών ανήλθε στα 78,8 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, από έλλειμμα 73 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Census Bureau and Bureau of Economic Analysis.

Οι εξαγωγές από τη χώρα τον Ιούλιο ανήλθαν σε 266,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 1,3 δισ. δολ. ή 0,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές στη χώρα ανήλθαν σε 345,4 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 7,1 δισ. δολ. ή 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 1,6% την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών (MBA). Το μέσο συμβατικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε κατά 0,10 ποσοστιαίες μονάδες στο 6,43%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street