Υπό το βάρος του αρνητικού διεθνούς κλίματος βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πασχίζει να κρατήσει τη ζώνη των 1.430 μονάδων, περιμένοντας την επόμενη ημέρα της νέας βουτιά της Wall Street.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,17% στις 1.429,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 47,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.465,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,83% στις 1.251,36 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στη Wall Street

Το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει σε ένα εύρος τις πιέσεις που δέχονται οι περισσότεροι τίτλοι του, αλλά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί, όταν μάλιστα η αβεβαιότητα σχετικά με την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου είναι μεγάλη. Το φάσμα της ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας είναι ορατό, μετά και τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της μεταποίησης, με τις αγορές να αντιδρούν πλέον αναζητώντας τη μείωση κινδύνου. Και σε αυτήν την κίνηση, το ΧΑ δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί.

Όπως εξηγούν χρηματιστηριακές πηγές στον «ΟΤ», η εγχώρια αγορά στην παρούσα κινείται περισσότερο με οδηγό τον φόβο διεθνών αναταράξεων και μείωσης του ρίσκου και λιγότερο με βάση τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας και των μεγεθών των εισηγμένων, τα οποία μπορεί να δικαιολογήσουν υψηλότερα επίπεδα ισορροπίας. Εντούτοις, εάν κλυδωνίζεται η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, δηλαδή η Wall Street, τα κύματα των αναταράξεων περνούν μοιραία και στην περιφέρεια.

Εάν ο τρέχον σκόπελος φανεί όμως ότι μπορεί να ξεπεραστεί, ο γενικός δείκτης πρέπει να κρατήσει τις 1.425 μονάδες, η απώλεια των οποίων μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 1.373 μονάδες, και να επανέλθει σε επαφή με τις 1.500 μονάδες, προκειμένου να δώσει το μήνυμα της ανθεκτικότητας. Επίσης, πρέπει να κρατηθεί σήμερα η στήριξη των 3.467 μονάδων στον FTSE 25, καθώς πιθανή διάσπαση μπορεί να βγάλει πωλητές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Autohellas, Alpha bank και Εθνική σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, Eurobank, Jumbo, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και ΕΛΧΑ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Motor Oil, Cenergy, Aegean, ΔΑΑ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή. Ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός στον FTSE 25 σε θετικά εδάφη, κερδίζοντας 0,74%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών