
Στη ζώνη κάτω των 1.430 μονάδων «προσγειώνεται» σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σε μια κομβική στιγμή για την ανοδική του διαφυγή καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη διεθνές εμπόδιο, μετά τη βουτιά που σημείωσε χτες η Wall Street.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,26% στις 1.427,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.462,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,83% στις 1.251,36 μονάδες.
Τρίτη και «φαρμακερή»
Οι δύσκολοι μήνες των αγορών διεθνώς φαίνεται να μην έχουν τελειώσει, καθώς ένα νέο ύφαλο καλούνται να ξεπεράσουν οι long, με αυτούς που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών να μην εξαιρούνται. Οι φόβοι για πιθανή ύφεση στην αμερικανική οικονομία επανήλθαν στις αγορές, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις ήδη ευαίσθητη επενδυτικής κοινότητα. Φόβοι που δείχνουν να μεγεθύνονται από τη συμπεριφορά της άλλοτε αγαπημένης του κύματος της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Nvidia, η οποία έχασε σχεδόν 300 δισ. μέσα σε μία ημέρα από την κεφαλαιοποίησή της.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το ΧΑ «σκοντάφτει» και πάλι, την ώρα μάλιστα που προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πολιορκήσει τις 1.450 μονάδες. Με το σημερινό πισωγύρισμα λοιπόν παραμένει στο ίδιο μοτίβο που ακολουθεί από τις αρχές του Ιουνίου, όταν και οι ευρωεκλογές «εγκαινίασαν» άτυπα ένα καλοκαίρι αναταράξεων, με την πρώτη κορύφωση να είναι την 5η Αυγούστου.
Παρόλα αυτά, παρά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, υπεραντιδρώντας στην βουτιά της Wall Street, επί ευρωπαϊκού εδάφους φαίνεται να συντηρείται κάποια άμυνα, με το ΧΑ να προσπαθεί να κρατηθεί σε μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη στήριξης των 1.400 – 1.410 μονάδων. Βέβαια, η ανασφάλεια περισσεύει, αλλά ο χαμηλός τζίρος της ελληνικής αγοράς αφήνει κάποια νότα αισιοδοξίας για τις προθέσεις των πωλητών και το εύρος των stop loss που έχουν τεθεί.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Autohellas σημειώνουν απώλειες 2,88% και 2,61% αντίστοιχα, με τις Εθνική, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Eurobank, Aegean, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, Τιτάν και Motor Oil να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%.
Κάτω από το 1% προσπαθούν να ελέγξουν τις απώλειες τους οι Λάμδα, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.


Latest News

Παλεύει να κρατήσει τις 1.500 μονάδες το ΧΑ, στη σκιά του παγκόσμιου sell off
Στα χαμηλά ημέρας, δηλαδή στις 1.455 μονάδες, το ΧΑ σχεδόν έχασε τα κέρδη που καταγράφει από την αρχή του έτους

Βαρύτατες απώλειες στο Χρηματιστήριο, με τράπεζες έως -10%
Η τεράστια αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως έχει «ξυπνήσει» μνήμες από την εποχή της πανδημίας

Θα ρίξει το σωσίβιο της αναβάθμισης του ΧΑ ο FTSE Russell;
Με το βλέμμα στην ετυμηγορία του FTSE Russel το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι λένε οι αναλυτές και οι εισροές κεφαλαίων

Στον δρόμο προς τις ώριμες αγορές το ΧΑ - Σε αναμονή της απόφαση της FTSE
Η αναβάθμιση από τον οίκο Moody΄s, μπορεί να οδηγήσει και τον οίκο FTSE να ανοίξει τον δρόμο για το Χρηματιστήριο Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές

Μετά το sell off τι; - Η επόμενη μέρα στο ΧΑ και οι υπερβολές της bull market
Πάνω από 100 μονάδες η «ζημιά» των πρώτων ημερών των δασμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζεται ο καταποντισμός στις παγκόσμιες αγορές - Σε bear market ο Nasdaq, έχασε πάνω από 2.000 μονάδες ο Dow
Οι επενδυτές στράφηκαν ξανά σε ομόλογα εν μέσω «καταιγίδας» πωλήσεων - Πτώση 5,8% στον S&P - Η εικόνα στις παγκόσμιες αγορές

Βουτιά 8% έφερε στο ΧΑ ο Απρίλιος και ο... Τραμπ
Η ελληνική αγορά ακολούθησε το σοκ της επιβολής των «αμοιβαίων» δασμών από την αμερικανική κυβέρνηση όπως και όλες οι Ευρωπαϊκές αγορές

Σφοδρό sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών με καταιγισμό εντολών
Στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, ο γενικός δείκτης οδεύει πλέον με μεγάλη συναλλακτική ταχύτητα προς τα χαμηλά ενός μήνα

Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στο ΧΑ, αναζητά φρένο στις 1.650 μονάδες
Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών χάνει σήμερα και τις 1.650 μονάδες,

Παγκόσμια καθίζηση έφεραν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές - 1.600 μονάδες κάτω ο Dow, η χειρότερη μέρα από το 2020 για S&P 500
Οι αγορές καθολικά κινήθηκαν καθοδικά μετά την ανακοίνωση των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών - Σε bear market οι αμερικανικές smallcaps