Στη ζώνη κάτω των 1.430 μονάδων «προσγειώνεται» σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σε μια κομβική στιγμή για την ανοδική του διαφυγή καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη διεθνές εμπόδιο, μετά τη βουτιά που σημείωσε χτες η Wall Street.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,26% στις 1.427,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.462,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,83% στις 1.251,36 μονάδες.

Τρίτη και «φαρμακερή»

Οι δύσκολοι μήνες των αγορών διεθνώς φαίνεται να μην έχουν τελειώσει, καθώς ένα νέο ύφαλο καλούνται να ξεπεράσουν οι long, με αυτούς που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών να μην εξαιρούνται. Οι φόβοι για πιθανή ύφεση στην αμερικανική οικονομία επανήλθαν στις αγορές, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις ήδη ευαίσθητη επενδυτικής κοινότητα. Φόβοι που δείχνουν να μεγεθύνονται από τη συμπεριφορά της άλλοτε αγαπημένης του κύματος της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Nvidia, η οποία έχασε σχεδόν 300 δισ. μέσα σε μία ημέρα από την κεφαλαιοποίησή της.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το ΧΑ «σκοντάφτει» και πάλι, την ώρα μάλιστα που προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πολιορκήσει τις 1.450 μονάδες. Με το σημερινό πισωγύρισμα λοιπόν παραμένει στο ίδιο μοτίβο που ακολουθεί από τις αρχές του Ιουνίου, όταν και οι ευρωεκλογές «εγκαινίασαν» άτυπα ένα καλοκαίρι αναταράξεων, με την πρώτη κορύφωση να είναι την 5η Αυγούστου.

Παρόλα αυτά, παρά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, υπεραντιδρώντας στην βουτιά της Wall Street, επί ευρωπαϊκού εδάφους φαίνεται να συντηρείται κάποια άμυνα, με το ΧΑ να προσπαθεί να κρατηθεί σε μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη στήριξης των 1.400 – 1.410 μονάδων. Βέβαια, η ανασφάλεια περισσεύει, αλλά ο χαμηλός τζίρος της ελληνικής αγοράς αφήνει κάποια νότα αισιοδοξίας για τις προθέσεις των πωλητών και το εύρος των stop loss που έχουν τεθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Autohellas σημειώνουν απώλειες 2,88% και 2,61% αντίστοιχα, με τις Εθνική, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Eurobank, Aegean, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, Τιτάν και Motor Oil να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%.

Κάτω από το 1% προσπαθούν να ελέγξουν τις απώλειες τους οι Λάμδα, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών