«Απόβαση», για πρώτη φορά, στην Αθήνα πραγματοποιεί η 5η Beyond 2025 (Διεθνής Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, θα διεξαχθεί 4-6 Απριλίου 2025 στο Μetropolitan Expo) που στρέφει τους προβολείς της στην τεχνητή νοημοσύνη, στοχεύοντας στην συμμετοχή πάνω από 60 εμβληματικών εταιρειών τεχνολογίας από το εξωτερικό.

88η ΔΕΘ: Αυλαία στις 7/9 για τον κορυφαίο οικονομικό θεσμό

H Beyond ανοίγει τη συζήτηση για το τεχνολογικό οικοσύστημα, την τεχνητή νοημοσύνη, τα data centers, την κυβερνοασφάλεια, τους μικροδορυφόρους

Beyond 2025: «Επόμενα ψηφιακά στοιχήματα η υγεία και η δικαιοσύνη»

«Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε κτηματογραφήσει το σύνολο της χώρας, επόμενα μεγάλα στοιχήματα για την ψηφιοποίηση είναι η υγεία και η δικαιοσύνη, η Beyond 2025 με το άνοιγμα που κάνει στην Αθήνα θα βοηθήσει και την Θεσσαλονίκη. Έχουμε μία πολλά υποσχόμενη αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, στην Beyond θα ανοίξουμε την συζήτηση για το τεχνολογικό μας οικοσύστημα, την τεχνητή νοημοσύνη (δουλεύουμε ήδη το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ΑΙ και τα δεδομένα που συλλέγουμε) και τα data centers, την κυβερνοασφάλεια, τους μικροδορυφόρους. Στην Beyond θα κάνουμε και απολογισμό για τα ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που τρέχουν», επεσήμανε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Μεγάλη περιφερειακή έκθεση»

« Η διεξαγωγή της Beyond σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εναλλάξ στόχος μας είναι να καταστήσει την έκθεση τεχνολογίας μία μεγάλη περιφερειακή έκθεση με μοντέλο MWC (την μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της Βαρκελώνης), για αυτό τον λόγο επιλέγουμε να γίνεται η έκθεση στις δύο κομβικές αυτές πόλεις – γεωπολιτικούς κόμβους. Η ανάπλαση της ΔΕΘ δρομολογείται, θα επανεξετάσουμε από το 2031 που θα είναι έτοιμο το νέο εκθεσιακό κέντρο στην Θεσσαλονίκη την εναλλάξ διεξαγωγή της Beyond», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας.

«Game Changer»

«Η Beyond του 2025 θα είναι μία έκθεση Game Changer, η απόφασή μας να φέρουμε την Beyond στην Αθήνα είναι κομβική, ανοίγουμε περαιτέρω την έκθεση στον κόσμο με την διεξαγωγή της στην πρωτεύουσα, η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την ζωή μας, η ψηφιακή μετάβαση φέρνει νέες προκλήσεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθίσταται αναγκαίος, ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης και ανάπτυξης είναι απαραίτητο», σημείωσε ο συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος.

«Η ανάπτυξη του ΑΕΠ μίας χώρας πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το αποτέλεσμα, η Beyond χρειάζεται έμπρακτη στήριξη για να πετύχει στην πρωτεύουσα, η Αθήνα είναι μία απαιτητική αγορά», ανέφερε η Γιώτα Παπαρίδου, πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

«Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την εναλλάξ διεξαγωγή της χώρας μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του τεχνολογικού οικοσυστήματος της χώρας μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε γραπτό χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι άξονες στους οποίους θα χτιστεί η Beyond 2025 αφορούν μεταξύ άλλων την γενετική τεχνητή νοημοσύνη, την ηθική και το ρυθμιστικό πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης, την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγή.

Ξεψαχνίζοντας την ΑΙ

Η Beyond 2025 θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των πρακτικών και μερικές φορές σκληρών πραγματικοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης καθώς ενσωματώνεται σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας.

Το θέμα αφορά την αντιμετώπιση τόσο των υποσχέσεων όσο και των προκλήσεων της ΑΙ, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια, τον πρακτικό αντίκτυπο και τις πραγματικές συνέπειες.

Το συνέδριο θα εξετάσει τη διττή φύση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης: Την δυναμική της να μεταμορφώσει βιομηχανίες και να βελτιώσει ζωές, παράλληλα με τις πραγματικές προκλήσεις και περιορισμούς που συνοδεύουν την εφαρμογή και χρήση της.

Το θέμα αναδεικνύει την αντίθεση μεταξύ του αισιόδοξου οράματος για την τεχνητή νοημοσύνη και των πρακτικών, συχνά δύσκολων, πραγματικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι χρήστες.

Θεσσαλονίκη – Αθήνα μία… Beyond δρόμος

Προκειμένου να αυξηθεί η επιδραστικότητα της Beyond και να διεισδύσει σε ακόμα περισσότερες αγορές και ακόμα πιο μεγάλα target groups η έκθεση θα διοργανώνεται τα μονά έτη στην Αθήνα και τα ζυγά στη Θεσσαλονίκη. Η Beyond του 2025 θα διοργανωθεί στην Αθήνα, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτά της Θεσσαλονίκης προς όφελος της έκθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News