
Απότομη διεύρυνση κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε εισαγωγές εν αναμονή υψηλότερων δασμών στα αγαθά, γεγονός που υποδηλώνει ότι το εμπόριο θα μπορούσε να παραμείνει τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.
Το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 7,9% στα 78,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε υψηλό δύο ετών, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του Υπουργείου Εμπορίου.
ΗΠΑ: Ανέβασε ρυθμούς η μεταποίηση τον Αύγουστο- Παραμένει υποτονική η τάση
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι το εμπορικό έλλειμμα θα αυξανόταν στα 79 δισ. δολάρια από τα 73,1 δισ. δολάρια που είχαν αναφερθεί προηγουμένως τον Ιούνιο.
Οι εξαγωγές από τη χώρα τον Ιούλιο ανήλθαν σε 266,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 1,3 δισ. δολ. ή 0,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές στη χώρα ανήλθαν σε 345,4 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 7,1 δισ. δολ. ή 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο αντίκτυπος των δασμών
Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, μπαταριών, ηλιακών προϊόντων και άλλων αγαθών.
Ο τελικός προσδιορισμός των δασμών θα δημοσιοποιηθεί τις «επόμενες ημέρες». Υπάρχουν επίσης φόβοι για ακόμη υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Το εμπόριο έχει μειώσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις εισαγωγές είναι πιθανό να καταλήξουν σε αποθέματα εν μέσω επιβράδυνσης της εγχώριας ζήτησης, γεγονός που θα μπορούσε να αμβλύνει ορισμένες από τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ.
Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου ανέρχονται επί του παρόντος σε ετήσιο ρυθμό 2,7%. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,0% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.


Latest News

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η πολιτεία της Καλιφόρνια για τους δασμούς
Η Καλιφόρνια βρέθηκε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Τραμπ

Πόσο πουλιέται η έπαυλη που έχτισε ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τζον Στάμος στο Λος Άντζελες
Καθισμένο σε ένα λόφο, το σπίτι που έχτισε ο Τζον Στάμος έχει θέα στο φαράγγι του Μαλιμπού

Από το «κάνε το όπως η Ευρώπη» στο «κάνε το όπως η Κίνα» - Πώς άλλαξε άρδην ο κόσμος των αυτοκινήτων
Η Κίνα έκανε τεράστια βήματα στα αυτοκίνητα ξεπρόβαλε από τα βαριά lockdown της πανδημίας μπροστά από τον ανταγωνισμό - Τι λένε οι FT

Ποιοι ταξιδιώτες αφήνουν τα μπάνια στη Μεσόγειο για... cool διακοπές στη Β. Ευρώπη
Κάποιοι αποφεύγουν τα καλοκαιρινά hotspots της Ευρώπης υπέρ «πιο cool», κυριολεκτικά, προορισμών

Πως η Virgin Atlantic επέστρεψε στην κερδοφορία
Ο CEO της Virgin Atlantic Σάι Βάις επέστρεψε την αεροπορική εταιρεία στη κερδοφορία, αλλά υπάρχουν προκλήσεις

Πόσο θα κοστίσουν οι δασμοί Τραμπ στους Αμερικανούς - Το σενάριο με 10%
Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι η προεκλογική ιδέα του Τραμπ θα είχε κόστος για τους Αμερικανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις

Blackstone: Κινήσεις επέκτασης σε χαρτοφυλάκια μικροεπενδυτών
Η Blackstone συνεργάζεται με τις Vanguard και Wellington για να προσφέρει χαρτοφυλάκια με δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία

Πώς οι δασμοί Τραμπ σε κινεζικά ανταλλακτικά διαταράσσουν τα σχέδια της Tesla
Οι δασμοί πλήττουν την προσπάθεια της Tesla να εισάγει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να κατασκευάσει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Παρουσία Τραμπ οι διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας για τους δασμούς
«Η Ιαπωνία έρχεται σήμερα για να διαπραγματευτεί τους Δασμούς, το κόστος της στρατιωτικής υποστήριξης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2025
Η έκθεση της Henley & Partners για το 2025 κατατάσσει τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο – Η κατάταξη βασίζεται στην τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για πολυτελή ακίνητα 100 – 200 τ.μ.