Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρεισήμισι ετών υποχώρησαν οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, σε μια ακόμη ένδειξη της χαλαρότητας στην αγορά εργασίας.

Η στενά παρακολουθούμενη έρευνα του υπουργείου για τις Ανοικτές Θέσεις Εργασίας και τη Ροή Εργασίας (JOLTS) έδειξε ότι οι διαθέσιμες θέσεις μειώθηκαν στα 7,67 εκατομμύρια τον μήνα, μειωμένες κατά 237.000 σε σχέση με τον αναθεωρημένο προς τα κάτω αριθμό του Ιουνίου και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021.

ΗΠΑ: Λιγότερες οι κενές θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Dow Jones ανέμεναν 8,1 εκατομμύρια.

Τι έδειξε η έκθεση

Η πτώση, έφερε την αναλογία των κενών θέσεων εργασίας ανά διαθέσιμο εργαζόμενο σε λιγότερο από 1,1, περίπου το μισό από το σημείο στο οποίο βρισκόταν από την κορύφωσή της, που ξεπερνούσε το 2 προς 1 στις αρχές του 2022.

Τα στοιχεία πιθανόν να παρέχουν περαιτέρω πυρομαχικά στους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίοι αναμένεται ευρέως να αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια όταν συναντηθούν για την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής τους στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Οι αξιωματούχοι της Fed παρακολουθούν στενά την έκθεση JOLTS ως δείκτη ισχύος της αγοράς εργασίας.

Οι απολύσεις αυξήθηκαν σε 1,76 εκατομμύρια

Ενώ το επίπεδο των ανοιχτών θέσεων εργασίας μειώθηκε, οι απολύσεις αυξήθηκαν σε 1,76 εκατομμύρια, 202.000 περισσότερες από τον Ιούνιο. Οι συνολικές αποχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 336.000, ωθώντας το ποσοστό των αποχωρήσεων ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού στο 3,4%. Ωστόσο, οι προσλήψεις αυξήθηκαν επίσης, κατά 273.000 σε σχέση με τον μήνα, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 3,5% ή κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο.

Η έκθεση έρχεται δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη καταμέτρηση των προσλήψεων πλην αγροτικού τομέα για τον μήνα Αύγουστο που θα ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή. Η έκθεση αναμένεται να δείξει αύξηση κατά 161.000 και μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 4,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή