Η διοίκηση της Volkswagen AG υπερασπίστηκε τα σχέδια να εξετάσει το κλείσιμο εργοστασίων της στη Γερμανία,  μια απόφαση χωρίς προηγούμενο, κατα τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με εκπροσώπους των εργαζομένων του Ομίλου στο Βόλφσμπουργκ.

Volkswagen: Σε «μετωπική» σύγκρουση με τους εργαζόμενους για τις προτεινόμενες περικοπές

Τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού της αυτοκίνησης, ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume και Οικονομικός Διευθυντής Arno Antlitz , υποστηριξαν , σχεδόν, ότι η πορεια των πωλήσεων κάνει περιττα δυο εργοστάσια εξηγωντας ότι η ζήτηση στην Ευρώπη δεν έχει ανακάμψει μετά την πανδημία, με τις παραδόσεις αυτοκινήτων (συνολικά σε όλη τη βιομηχανία) να είναι περίπου δύο (2) εκατομμύρια λιγότερα από την κορύφωσή της.

Η Volkswagen έχει χάσει τις πωλήσεις περίπου «500.000 αυτοκινήτων, που ισοδυναμεί με περίπου δύο εργοστάσια», είπε ο Antlitz, και πρόσθεσε πως «Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να μειώσουμε το κόστος».

Ο Antlitz είπε ακόμη ότι η εταιρεία πρέπει να συνεργαστεί για να κάνει την ομώνυμη μάρκα ανταγωνιστική ξανά και να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσφέρει ποιοτικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές.

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συνάντηση της Τετάρτης μέσα και γύρω από τις εγκαταστασεις του κύριου εργοστασίου της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας όπου και έγινε η συνάντηση της διοίκησης του κορυφαίου γερμανικου ομίλου με το συμβούλιο εργαζομένων της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι , αρκετοί απο τους οποίους κρατούσαν πινακίδες ή φώναζαν «εμείς είμαστε Volkswagen — εσύ δεν είσαι», αντέκρουσαν τα επιχειρηματα των στελεχών της διοίκησης, τους οποίους εμποδισαν αρχικά να μιλησουν, όταν ανέβηκαν στη σκηνή.

Αιχμές για κακοδιαχείριση

Η Ντανιέλα Καβάλο , η κορυφαία εκπρόσωπος των εργαζομένων της VW και μέλος του εποπτικού συμβουλίου, δήλωσε στην ίδια συνεδρίαση ότι θα πολεμήσει οποιοδήποτε κλείσιμο εργοστασίων, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να υποφέρουν για γκάφες διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της κακής απόδοσης της VW στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ανακοινωσε αυτή την εβδομάδα ότι εξετάζει το κλείσιμο εργοστασιων  στη Γερμανία για πρώτη φορά και θα τερματίσει τις συμφωνίες για την «ασφάλεια της εργασίας», εξαιτίας πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και πτώσης της ανταγωνιστικότητας της. Η κίνηση αυτη θέτει τη διοίκηση του Ομίλου VW σε αναμέτρηση με ισχυρά συνδικάτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή