Μία νέα εταιρεία, στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου. Πρόκειται για την ThreatScene Greece, η οποία σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, συστάθηκε στις 7 Αυγούστου με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η προσέγγιση της ThreatScene συνδυάζει την εξειδίκευση και την καινοτομία, ενώ επικεντρώνεται στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με κορυφαίους οργανισμούς σε κρίσιμους τομείς, όπως η Motor Oil Hellas (μία από τις κορυφαίες εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα), η EFA Group (όμιλος στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας), η Nova ICT (εταιρεία ολοκλήρωσης τεχνολογικών συστημάτων) και η Exelasis Ltd (εταιρεία κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο).

Στο υπουργικό συμβούλιο Οδηγία της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου συνεργασιών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ασφάλειας που θα ενισχύει την ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές του κυβερνοχώρου.

Σκοπός της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η διάθεση συστημάτων λογισμικού και εργαλείων ασφάλειας πληροφοριών κυβερνοασφάλειας, σε συνδυασμό με τις εφαρμοσμένες πρακτικές προστασίας συστημάτων υπολογιστών, δικτύων, και δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κακόβουλες επι-θέσεις, ιούς και άλλες ψηφιακές απειλές.

Η εταιρεία, έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την ενίσχυση του τομέα της κυβερνοασφάλειας σε εθνικό επίπεδο. Με τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος, η «ThreatScene Greece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» φιλοδοξεί να προστατεύσει τις κρίσιμες υποδομές, τις επιχειρήσεις και, κατ’ επέκταση, τους πολίτες της χώρας.

Μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την εφαρμογή κορυφαίων διεθνών προτύπων, η ThreatScene Greece  στοχεύει να αναβαθμίσει το επίπεδο της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα των πληροφοριακών συστημάτων και την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Η εταιρεία αποτελεί θυγατρική της κυπριακής εταιρείας Gloryband Holding, ενώ το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ThreatScene Greece απαρτίζεται από τους εξής: Νικόλαος Γιαννακάκης (Πρόεδρος Δ.Σ.), Αικατερίνη Τασιοπούλου (Διεθύνουσα Σύμβουλος), Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης (Μέλος Δ.Σ.), Αλέξανδρος Μπρέγιαννης (Μέλος Δ.Σ.), Γεώργιος Μενεξής (Μέλος Δ.Σ.).

Σχετικά με το όραμα της εταιρείας, η κα. Κατερίνα Τασιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ThreatScene Greece δήλωσε: «Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα όπου η ασφάλεια του ψηφιακού μας κόσμου προστατεύει τη χώρα, τις επιχειρήσεις και, κυρίως, τους ανθρώπους που αποτελούν τον πυρήνα αυτής της κοινωνίας. Η κυβερνοασφάλεια δεν είναι απλώς ένα τεχνολογικό ζήτημα, αλλά μια βασική προϋπόθεση για την προστασία των δικαιωμάτων και της ευημερίας των πολιτών. Με την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, βάζουμε τα θεμέλια για ένα ασφαλέστερο ψηφιακό μέλλον, το οποίο θα υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης με την υπερκάλυψη του ομολόγου – Ποιοι διεθνείς επενδυτές τοποθετήθηκαν
Επιχειρήσεις |

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης με την υπερκάλυψη του ομολόγου - Ποιοι διεθνείς επενδυτές τοποθετήθηκαν

Η απόδοση της έκδοσης διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 7,5% και ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί σε έκδοση ΑΤ1 μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών