H Trastor A.E.E.A.Π., (η «Εταιρεία») σε συνέχεια της από 03.09.2024 ανακοίνωσής της αναφορικά με τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς μετοχών για την απόκτηση του 100% της Excelsior Hotel Enterprises Limited, ιδιοκτήτριας σκινήτου στη Λευκωσία της Κύπρου, ενημερώνει επιπροσθέτως το επενδυτικό κοινό ότι το συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα προκύψει με βάση την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη ως αξία του ακινήτου το ποσό των 39 εκ. ευρώ.

Trastor: Eξαγορά ουρανοξύστη 90 μέτρων στην Κύπρο

Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί μερικώς από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσε η Εταιρεία τον Ιανουάριο του 2024 καθως και από προϊόν τραπεζικού δανεισμού.

Τέλος, εκτιμάται ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, κατόπιν πλήρωσης συμφωνημένων αιρέσεων, εντός του Νοεμβρίου 2024 οπότε και η Εταιρεία θα ενημερώσει εκ νέου το επενδυτικό κοινό σχετικά. Οι ανωτέρω πρόσθετες πληροφορίες δημοσιεύονται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Trastor ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της, TRASTOR HOLDINGS SINGLE MEMBER SA, σύναψε δεσμευτική συμφωνία αγοράς μετοχών για την απόκτηση του 100% της Excelsior Hotel Enterprises Limited, ιδιοκτήτριας του φημισμένου LABS Tower στη Λευκωσία της Κύπρου.

Το ακίνητο-τοπόσημο μικτής χρήσης γραφείων και κατοικιών, με ύψος 90 μέτρα, 22 ορόφους και 3 υπόγεια επίπεδα στάθμευσης, έχει συνολική επιφάνεια 14,102τμ. Η απόκτηση υπόκειται στην πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που ορίζονται στη συμφωνία αγοράς μετοχών, ενώ η τιμή αγοράς θα καθοριστεί με βάση την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της Excelsior Hotel Enterprises Limited κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, όπως ορίζεται στη συμφωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Fitch: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες, θετικό το outlook
Οικονομία |

Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Fitch, θετικό το outlook [πίνακες]

Η αναβάθμιση αντανακλά κυρίως τη βελτιωμένη αξιολόγηση του λειτουργικού περιβάλλοντος, με την Fitch να αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ξεπερνά τον μέσο όρο της ευρωζώνης