
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα υπέβαλε την παραίτησή του μέσω επιστολής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφάντσουκ σήμερα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.
Η παραίτηση Κουλέμπα έρχεται μετά από μαζικές παραιτήσεις υπουργών, αλλά και της αναπληρώτριας πρωθυπουργού στην Ουκρανία, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μετά τα αιματηρά χτυπήματα που έχει εξαπολύσει η Ρωσία.
«Θα συνεχίσω να εργάζομαι στον τομέα της άμυνας»
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Κιέβου, Ρουσλάν Στέφαντσιουκ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Πρόκειται για τον υπουργό βιομηχανίας Ολεξάντρ Καμίσιν – υπεύθυνος για την παραγωγή εξοπλισμών, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ντένις Μαλιούσκα, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ruslan Strileţ.
«Θα συνεχίσω να εργάζομαι στον τομέα της άμυνας, αλλά σε διαφορετικό ρόλο», έγραψε ο Kαμίσιν στο Telegram, επιβεβαιώνοντας ότι παραιτήθηκε.
Ο 40χρονος υπουργός διορίστηκε τον Μάρτιο του 2023 και ηγήθηκε των προσπαθειών της Ουκρανίας να αυξήσει την αμυντική παραγωγή, από επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία για την καταπολέμηση των Ρώσων εισβολέων και καλύτερα οπλισμένοι.
Τον πρώτο χρόνο μετά τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο Kαμίσιν έχτισε την εικόνα του ως αποτελεσματικού διαχειριστή εν καιρώ πολέμου, ως επικεφαλής των εθνικών σιδηροδρόμων, υλικοτεχνικά ζωτικής σημασίας τόσο για τον στρατό όσο και για τους πολίτες.
Ουκρανία: Αβεβαιότητα
Σύμφωνα με το Reuters, Ουκρανοί βουλευτές και πολιτικοί αναλυτές περίμεναν μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι παραιτήσεις των υπουργών αυξάνουν τις αβεβαιότητες γύρω από την εκτελεστική εξουσία, στην οποία τουλάχιστον άλλα πέντε χαρτοφυλάκια είναι κενά μετά τις φετινές απολύσεις, αναφέρει το πρακτορείο.
Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η πολιτική του ομάδα θα μπορούσαν πλέον να διορίσουν άλλους υποψήφιους στις αντίστοιχες θέσεις, για να αποκαταστήσουν την τάξη πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί αυτόν τον μήνα για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εκτιμά το Reuters.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους πιθανούς διαδόχους του -αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ – προκειμένου να τους παρουσιάσει ένα «σχέδιο νίκης που θα υποχρέωνε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Πηγή: in.gr


Latest News

Σι Τζινπίνγκ: Επισκέπτεται την Καμπότζη για σύσφιγξη των σχέσεων και συντονισμό απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχίζει την περιοδεία του στη νοτιοανατολική Ασία – Επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει την οργή απέναντι στους δασμούς που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ

H Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Hellenic Train
Εκτός από την επίθεση στην Hellenic Train, η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή στο υπουργείο Εργασίας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη
Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 9/4

Tumblr: Το ασφαλές καταφύγιο της Gen Z στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μέρος του λόγου για τον οποίο οι νέοι της Gen Z βρίσκονται σε παλιές πλατφόρμες όπως το Tumblr είναι ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να πάνε

Project Kuiper: O Μπέζος εκτοξεύει τους πρώτους δορυφόρους που θα ανταγωνιστούν το Starlink του Μασκ
Οι πρώτοι 27 δορυφόροι του Project Kuiper θα εκτοξευτούν στις 9 Απριλίου, ανακοίνωσε η Amazon.

Τι θα ισχύει για τις ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου
Οι νέες ώρες κοινής ησυχίας που τίθενται σε ισχύ εν όψει του καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου – Τα έξι σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Σε ιστορικό χαμηλό οι πάγοι της Αρκτικής – Προειδοποίηση για τον καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο
Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής βρίσκεται αυτή την περίοδο στη μέγιστη έκτασή του, η οποία όμως έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.