Η Κίνα παλεύει να καλύψει τις ελλείψεις στον τομέα ημιαγωγών που έχουν προκληθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αναγκάσει τις εταιρείες του κλάδου να μην παρέχουν τα μέσα υψηλής τεχνολογίας για παραγωγή τσιπ, ή και τα ίδια τα προηγμένα τσιπ που απαιτούνται για πολύπλοκες εφαρμογές όπως τεχνητή νοημοσύνη.

Βιομηχανία τσιπ: Πόσο αυξήθηκαν οι περιουσίες των κατασκευαστών της Ταϊβάν

Τώρα, η Ταϊβάν καταγγέλλει ότι οι κινεζικές εταιρείες ημιαγωγών «στρατολογούν παράνομα» ταλέντα και συλλέγουν εμπορικά μυστικά, υπογραμμίζοντας τον έντονο παγκόσμιο ανταγωνισμό για την ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σε τηλέφωνα, αυτοκίνητα και τεχνητή νοημοσύνη.

Οκτώ εταιρείες από την Κίνα

Μια έρευνα τον περασμένο μήνα αποκάλυψε οκτώ κινεζικές εταιρείες που παραβίασαν τη νομοθεσία της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της Naura Technology Group, ανέφερε σε δήλωση μια κορυφαία υπηρεσία πληροφοριών και ερευνών της Ταϊβάν.

Η Naura, η οποία προμηθεύει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τσιπ της Κίνας, την Semiconductor Manufacturing International, στρατολόγησε παράνομα μηχανικούς που εργάζονταν σε εξοπλισμό που σχετίζεται με τσιπ, σύμφωνα με τη δήλωση. Η Naura με έδρα το Πεκίνο είπε σε δήλωση στο Bloomberg News ότι το γραφείο της στην Ταϊβάν «δημιουργήθηκε σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς και δεν υπάρχει παράνομη στρατολόγηση».

Η Κίνα ρίχνει χρήματα στην εκστρατεία της για την ανάπτυξη μιας αυτοδύναμης βιομηχανίας τσιπ για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην ασιατική χώρα, κυρίως λόγω της ανησυχίας ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να της δώσει στρατιωτικό πλεονέκτημα. Η Ουάσιγκτον εργάζεται επίσης για να πείσει συμμάχους όπως η Ιαπωνία και η Ολλανδία να ενταχθούν σε αυτήν την εκστρατεία, εξοργίζοντας το Πεκίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία