Η κυβέρνηση στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι θα τριπλασιάσει σχεδόν τα τέλη εισόδου για τους τουρίστες σε 100 τοπικά δολάρια (62,20 δολάρια ΗΠΑ) σε μια προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό αλλά το μέτρο αυτό φαίνεται ότι προκαλεί αντιδράσεις στην εγχώρι τουριστική βιομηχανία.

Airbnb: Σηκώνουν το γάντι στις καταγγελίες των ξενοδόχων – Τι λένε εκπρόσωποι στον ΟΤ

Οι αρχές υποστήριξαν ότι στόχος της είναι να εξασφαλίσει ότι οι επισκέπτες θα συνεισφέρουν σε δημόσιες υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας κατά την επίσκεψή τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ότι το τέλος είναι ανταγωνιστικό και πως η Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει να θεωρείται ένας ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες.

Όπως και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί του παγκόσμιου τουρισμού, έτσι και η Νέα Ζηλανδία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του τουριστικού κύματος στο φυσικό περιβάλλον, με τις υποδομές  της χώρας να δέχονται μεγάλες πιέσεις από τον εκτεταμένο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα. Το πρώτο τέλος ύψους  35 δολαρίων ΗΠΑ εισήχθη τον Ιούλιο του 2019, αλλά αυτό δεν ήταν τελικά αρκετό για να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με τόσους πολλούς επισκέπτες.

Η κυβέρνηση της χώρας τόνισε ότι το τέλος είναι ανταγωνιστικό και πως είναι πεπεισμένη ότι η Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει να θεωρείται ένας ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες.

Αντιδράσεις της τουριστικής βιομηχανίας στη Νέα Ζηλανδία

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας πιστεύει ότι τα υψηλότερα τέλη θα αποθαρρύνουν τους επισκέπτες να τεξιδεύουν στη Νέα Ζηλανδία, ειδικά καθώς ο κλάδος του τουρισμού, κάποτε ο μεγαλύτερος εξαγωγικός τομέας της χώρας, εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακάμψει από το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Η ανάκαμψη του τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας υπολείπεται του υπόλοιπου κόσμου και αυτό θα επηρεάσει περαιτέρω την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά μας», δήλωσε η Rebecca Ingram, διευθύνουσα σύμβουλος του Συνδέσμου.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι εισπράξεις από τον ταξιδωτικό κλάδο για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου ήταν 14,96 δισεκατομμύρια δολάρια NZ, μειωμένες κατά 5% σε σχέση με πριν από την πανδημία. Ο αριθμός των επισκεπτών, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, είναι περίπου στο 80% των επιπέδων τουριστικής επισκεψιμότητας πριν από το κλείσιμο των συνόρων.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αύξησε επίσης πρόσφατα το κόστος των βίζας επισκεπτών και υπάρχει πρόταση για αύξηση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Είναι «τριπλό κακό για τον κλάδο μας, ο οποίος προσπαθεί να εργαστεί σκληρά για την οικονομική ανάκαμψη της Νέας Ζηλανδίας», δήλωσε η Billie Moore, διευθύνουσα σύμβουλος της NZ Airports.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός