Σε συμφωνία για την καθυστέρηση της αύξησης της παραγωγής στο πετρέλαιο που προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο πλησιάζει ο ΟΠΕΚ+, αφού οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, δήλωσαν στο Reuters την Πέμπτη δύο πηγές από τον οργανισμό πετρελαιοεξαγωγικών χωρών και των συμμάχων τους.

Πετρέλαιο: Πτώση με φόντο την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Η κίνηση έρχεται καθώς οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν μαζί με άλλες κατηγορίες asset λόγω ανησυχιών για μια αδύναμη παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα ήπια στοιχεία από την οικονομία της Κίνας, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Είναι πιθανό τα μέλη του ΟΠΕΚ+ να αναλάβουν δράση για να εξισορροπήσουν την αγορά καθυστερώντας την αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου

«Είναι πιθανό οι χώρες να αναλάβουν δράση για να εξισορροπήσουν την αγορά καθυστερώντας την αύξηση», ανέφερε μία από τις πηγές. Η δεύτερη πηγή είπε ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί συμφωνία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί τους με επικεφαλής τη Ρωσία, επρόκειτο να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, μέρος ενός σχεδίου για σταδιακή χαλάρωση των πιο πρόσφατων περικοπών.

Πετρέλαιο: Εύθραυστο κλίμα στην αγορά

Το εύθραυστο κλίμα στην αγορά πετρελαίου σχετικά με την προοπτική μεγαλύτερης προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και τον τερματισμό μιας διαμάχης στο εσωτερικό της Λιβύης που έχει οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής και των εξαγωγών της βορειοαφρικανικής χώρας, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των προοπτικών ζήτησης, έχουν προκαλέσει ανησυχίες στον Οργανισμό.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω πιθανής καθυστέρησης, με το παγκόσμιο σημείο αναφοράς του αργού πετρελαίου Brent να αυξάνεται στα 73 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, αλλά να παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπδεο από τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται πως ούτε ο ΟΠΕΚ, ούτε το γραφείο επικοινωνίας της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters να σχολιάσουν τα χθεσινά δημοσιεύματα ότι το καρτέλ φαίνεται να επανεξετάζει την αύξηση της παραγωγής του τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities