
Νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να αποτιμηθούν οι νέες ισορροπίες των επενδυτών ενόψει των μειώσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των χημικών να χάνει 0,15%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 8.271 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,07% στις 18.604 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 7.488 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Volvo σημειώνει άνοδο κατά 1% αν και η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τον προσαρμοσμένο στόχο κερδοφορίας της για το 2026, αλλά και το στόχο πωλήσεων σε premium οχήματα.
Θετικά κατά 1,2% κινείται και η Burberry, αν και έχασε τη θέση της στον FTSE 250 κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου, καθώς η μείωση των πωλήσεων και οι αλλαγές στη διοίκηση ενίσχυσαν τις πιέσεις που αντιμετωπίζει ο λιανοπωλητής.
Ήδη ο Stoxx 600 καταγράφει απώλειες στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, αφού έκλεισε πάνω από τις 525 μονάδες για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες για τα αδύναμα στοιχεία τόσο στη γερμανική οικονομία όσο και στην αμερικανική.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές προσπαθούν να διαγνώσουν τις τάσεις που θα εκδηλωθούν μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve, η οποία αναμένεται ευρέως αυτόν τον μήνα, αλλά και τις επιπτώσεις στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.
Στα σημερινά οικονομικά στοιχεία τώρα, οι εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση.
Οι παραγγελίες στον κλάδο κατασκευής εξοπλισμού μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων τρένων, αεροσκαφών και πλοίων, εκτοξεύτηκαν κατά 86,5% σε μηνιαία βάση. Ο κλάδος ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σημείωσε επίσης άνοδο 18,6% στις νέες παραγγελίες. Τον μήνα που αναφέρθηκε, οι νέες παραγγελίες στον κλάδο μηχανημάτων και εξοπλισμού μειώθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.


Latest News

Χάνει πάνω από 1.000 μονάδες ο Dow μετά τη νέα επίθεση Τραμπ σε Πάουελ - Πτώση άνω του 3% για S&P 500 και Nasdaq
Τα νέα σχόλια του Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed έφεραν νέα αναστάτωση στη Wall Street με νέες μεγάλες απώλειες - Ξανά ρεκόρ για χρυσό

Με πτώση άνω του 1% αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street
Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,99% στις 38.753 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,13% στις 5.223 μονάδες

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Μην πυροβολείτε το δολάριο - Τι θα συμβεί αν συνεχιστεί το sell off στα αμερικάνικα assets
Ο απερίσκεπτος εμπορικός πόλεμος του Τραμπ αύξησε τους δασμούς κατά περίπου δέκα φορές και δημιούργησε οικονομική αβεβαιότητα

Σε χαμηλό 3ετίας το δολάριο - Το παράδοξο με την αγορά ομολόγων
Η νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στον επικεφαλής της Fed προκαλεί κλυδωνισμούς στις αγορές

Στον «ζωολογικό κήπο» των αγορών... Οι μονόκεροι, η Χρυσομαλλούσα και ο μωβ σκίουρος
Ταύροι και αρκούδες, περιστέρια και γεράκια είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που περιγράφουν τις αγορές

Μικτά τα πρόσημα στην Ασία, υπό μεγάλη πίεση ο Nikkei
Οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω των διακοπών του Πάσχα

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι