Νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να αποτιμηθούν οι νέες ισορροπίες των επενδυτών ενόψει των μειώσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των χημικών να χάνει 0,15%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 8.271 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,07% στις 18.604 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 7.488 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Volvo σημειώνει άνοδο κατά 1% αν και η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τον προσαρμοσμένο στόχο κερδοφορίας της για το 2026, αλλά και το στόχο πωλήσεων σε premium οχήματα.

Θετικά κατά 1,2% κινείται και η Burberry, αν και έχασε τη θέση της στον FTSE 250 κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου, καθώς η μείωση των πωλήσεων και οι αλλαγές στη διοίκηση ενίσχυσαν τις πιέσεις που αντιμετωπίζει ο λιανοπωλητής.

Ήδη ο Stoxx 600 καταγράφει απώλειες στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, αφού έκλεισε πάνω από τις 525 μονάδες για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες για τα αδύναμα στοιχεία τόσο στη γερμανική οικονομία όσο και στην αμερικανική.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές προσπαθούν να διαγνώσουν τις τάσεις που θα εκδηλωθούν μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve, η οποία αναμένεται ευρέως αυτόν τον μήνα, αλλά και τις επιπτώσεις στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Στα σημερινά οικονομικά στοιχεία τώρα, οι εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση.

Οι παραγγελίες στον κλάδο κατασκευής εξοπλισμού μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων τρένων, αεροσκαφών και πλοίων, εκτοξεύτηκαν κατά 86,5% σε μηνιαία βάση. Ο κλάδος ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σημείωσε επίσης άνοδο 18,6% στις νέες παραγγελίες. Τον μήνα που αναφέρθηκε, οι νέες παραγγελίες στον κλάδο μηχανημάτων και εξοπλισμού μειώθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές