Τα σύννεφα της οικονομικής αδυναμίας έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και πάλι στις ΗΠΑ, με τη Wall Street να δέχεται εκ νέου πιέσεις μετά τα στοιχεία για την επιβράδυνση των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,22% στις 40.884 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,03% στις 5.518 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% στις 17.120 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Tesla σημειώνει άνοδο περίπου 3%, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πλήρες λογισμικό υποβοήθησης οδηγού αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη και την Κίνα στις αρχές του επόμενου έτους.

Από την άλλη, η Frontier Communications σημειώνει πτώση 10%, καθώς η Verizon σχεδιάζει πρόταση για συμφωνία εξαγοράς της έναντι 20 δισ. δολαρίων.

Αγορά εργασίας και Fed

Τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας έστειλαν μικτά μηνύματα σχετικά με την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς τα ερωτήματα πλανώνται σχετικά με το εάν η Federal Reserve βρίσκεται πίσω από την καμπύλη των μειώσεων επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα έδειξαν την ασθενέστερη άνοδο από το 2021, ενισχύοντας τους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, τα στοιχεία των εβδομαδιαίων αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας έδειξαν πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αμερικανική αγορά δείχνει εσχάτως υπερευαισθησία σε πιθανούς φόβους ανάπτυξης τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του sell-off της Τρίτης λόγω των αδύναμων στοιχείων για τη μεταποίηση.

«Ενώ τα εισερχόμενα δεδομένα είναι μικτά, δεν καταρρέουν και ο παγκόσμιος κύκλος περικοπών θα πρέπει να βοηθήσει την οικονομία να επιτύχει μια ήπια προσγείωση, επεκτείνοντας τον κύκλο μέχρι το 2025», σχολίασε ο Emmanuel Cau της Barclays.

Αν και η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σε τροχιά για ένα σενάριο «ήπιας προσγείωσης», οι συνεχιζόμενες αναταράξεις της αγοράς δεν αποκλείονται βραχυπρόθεσμα.

“Βλέπουμε αυτό ως ένα γενικά θετικό περιβάλλον για τις μετοχές, αλλά πολλά είναι αναμφισβήτητα τιμολογημένα και υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε”, πρόσθεσε ο Cau.

Στα μάκρο της ημέρας, αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων νέων αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000 σε 227.000 την εβδομάδα που έληξε στις 31 Αυγούστου. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε κατά 1.750 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στις 230.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street