Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να αποκαταστήσει την επαφή του με τις 1.450 μονάδες, χωρίς όμως να μπορεί να καλύψει άμεσα το χθεσινό χαμένο έδαφος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,57% στις 1.443,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,71% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.508,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,72% στις 1.270,42 μονάδες.

Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Μετά τη χθεσινή διόρθωση η αγορά προσπαθεί να βρει και πάλι το δρόμο προς τη ζώνη των 1.450 μονάδων, έχοντας ως οδηγό τόσο την Jumbo όσο και τον τραπεζικό τομέα. Την μεν πρώτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στο οκτάμηνο του έτους, τις δε δεύτερες λόγω του μπαράζ των αναβαθμίσεων που υπήρξε το τελευταίο 24ωρο.

Αν και η αγορά προσπαθεί να επανέλθει στα επίπεδα προ του κραχ της 5ης Αυγούστου, και ως ένα βαθμό το έχει καταφέρει, η συμβολή του τραπεζικού κλάδου (πλην της πρώτης εβδομάδας μετά το κραχ) έχει επισημανθεί από αρκετούς αναλυτές ως οριακή, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και καλώς ή κακώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για να μπορέσει η αγορά να κινηθεί πιο αποφασιστικά, θα πρέπει να συμβάλει ο κλάδος – σηματωρός της, βγαίνοντας από την εσωστρέφεια που τροφοδοτεί το επερχόμενο placement για το υπόλοιπο ποσοστό της Εθνικής.

Βέβαια, στο κλίμα δείχνουν να βοηθούν ελαφρώς οι πρόσφατες αναβαθμίσεις τόσο των αξιολογήσεων όσο και των τιμών στόχων από την Fitch και την Goldman Sachs αντίστοιχα, με τους αναλυτές να συμφωνούν ότι ο κλάδος βρίσκεται σε μια εποχή ομαλοποίησης και διατήρησης των θετικών του επιδόσεων. Μάλιστα, η Goldman Sachs βλέπει ότι οι μετοχές του είναι υποτιμημένες, εκτιμώντας σημαντικά περιθώρια ανόδου που φτάνουν έως και το 48%.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει άλμα 3,91%, με τις ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Βιοχάλκο να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Motor Oil, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Metlen, Πειραιώς, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης διορθώνει σήμερα κατά 1,67%, με τις Autohellas, Cenergy, Aegean, ΔΑΑ και ΕΛΧΑ να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών