Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των ημιαγωγών υπέγραψαν σήμερα οι ηγέτες της Ινδίας και της Σιγκαπούρης κατα τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Σιγκαπούρη.

Η συμφωνία αφορά στην ανάληψη εταιρικής σχέσης και συνεργασίας στους ημιαγωγούς, σε μια συμφωνία που αποσκοπεί στο να δώσει στις επιχειρήσεις της Σιγκαπούρης μεγαλύτερο ρόλο στις αλυσίδες εφοδιασμού στην ινδική αγορά, δήλωσαν οι δύο χώρες.

Ρωσία: Kαλεί Ιράν και Ινδία – Πώς ο Πούτιν με 70 δισ. ανατρέπει τις εμπορικές ισορροπίες

«Η Σιγκαπούρη και η Ινδία θα αξιοποιήσουν τα συμπληρωματικά πλεονεκτήματα στα οικοσυστήματά τους στον τομέα των ημιαγωγών και θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας στις αλυσίδες εφοδιασμού τους στον τομέα των ημιαγωγών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Σιγκαπούρης.

Η Ινδία αναμένει ότι η αγορά ημιαγωγών της θα έχει αξία 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026.

«Αυτό θα περιλαμβάνει ανταλλαγές πολιτικής υπό την ηγεσία της κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού».

Η μικροσκοπική Σιγκαπούρη έχει από καιρό ξεπεράσει το βάρος της στον τομέα, αντιπροσωπεύοντας το 11% της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών, με το 20% του παγκόσμιου εξοπλισμού ημιαγωγών να κατασκευάζεται στη χώρα.

Οι ημιαγωγοί αποτελούν βασικό πυλώνα της επιχειρηματικής ατζέντας της Ινδίας, με ένα πακέτο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εφαρμογή για την ενίσχυση της ώθησης της βιομηχανίας ώστε να ανταγωνιστεί στο μέλλον χώρες όπως η βαριά βιομηχανία παραγωγής τσιπ στην Ταϊβάν.

Η Ινδία αναμένει ότι η αγορά ημιαγωγών της θα έχει αξία 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026.

Τρία εργοστάσια ημιαγωγών

Τον Φεβρουάριο, έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή τριών εργοστασίων ημιαγωγών αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες όπως η Tata Group και η CG Power, με σχέδια κατασκευής και συσκευασίας τσιπ για τομείς όπως η άμυνα, τα αυτοκίνητα και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο Modi συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lawrence Wong, τον πρόεδρο Tharman Shanmugaratnam και τον πρώην πρωθυπουργό Lee Hsien Loong κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Οπως αναφέρει το Reuters , υπογράφηκαν επίσης τρεις άλλες συμφωνίες, για τις ψηφιακές τεχνολογίες, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και για την υγεία και την ιατρική, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή