Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε τη Nippon Steel με επιστολή της το Σάββατο ότι η εξαγορά της U.S. Steel ύψους 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια βλάπτοντας την αμερικανική χαλυβουργία. Την αποκλειστική είδηση μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις άνθρωπους, οι οποίοι προσεθέσαν και στοιχεία που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εμποδίσουν την εξαγορά.

Η συμφωνία αντιμετωπίζει την αντίθεση πολλών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Καμάλα Χάρις να δηλώνει τη Δευτέρα ότι θέλει η U.S. Steel να παραμείνει «αμερικανικής ιδιοκτησίας και λειτουργίας».

Χάλυβας: Τόνωση της ζήτησης το 2025 «βλέπουν» οι αμερικανικές εταιρείες

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να μπλοκάρει τη συμφωνία αν εκλεγεί.

Στην επιστολή, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS) ανέφερε ότι η συμφωνία θα βλάψει την αμερικανική παραγωγή χάλυβα και θα μειώσει την πιθανότητα η U.S. Steel να συνεχίσει να επιδιώκει επιθετικά εμπορικά διορθωτικά μέτρα, ανέφεραν οι άνθρωποι που ήταν εξοικειωμένοι με το θέμα, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες έλαβαν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσουν.

«Η επιτροπή έχει εντοπίσει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της συναλλαγής», ανέφερε η επιστολή, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Στην έγγραφη απάντησή τους, αποσπάσματα της οποίας κοινοποιήθηκαν στο Reuters, οι εταιρείες επανέλαβαν τις ανησυχίες που αποκάλυψε δημοσίως η U.S. Steel την Τετάρτη. «Η απόρριψη αυτής της συναλλαγής θα οδηγήσει στην αδρανοποίηση των εγκαταστάσεων υψικαμίνων της U.S. Steel, … πιθανότατα θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και τελικά θα αποδυναμώσει την ποιότητα και την ανθεκτικότητα του εφοδιασμού των αμερικανικών βιομηχανιών με χάλυβα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή