Σε συμφωνία κατέληξαν ο πολωνικός ταξιδιωτικός όμιλος eSky Group και η κινεζική Fosun Tourism Group για την εξαγορά της Thomas Cook. Το deal, σύμφωνα με την ανακοίνωση της eSky Group θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξή της στις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Η Fosun ανέφερε ότι η αξία της συμφωνίας θα ανέλθει στα 30 εκατ. λίρες (39,48 εκατ. δολάρια) και δεν περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Κίνα, όπως σημείωσε η eSky.

Η Thomas Cook, η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, χρεοκόπησε το 2019, και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο Fosun Tourism Group έναντι 11 εκατ. λιρών.

Thomas Cook και FTI: Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τα ελληνικά ξενοδοχεία;

Ο όμιλος eSky, που ιδρύθηκε το 2004, είναι μια σημαντική ταξιδιωτική πλατφόρμα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και δραστηριοποιείται πλέον σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική.

«Η συνέργεια της κληρονομιάς του εμπορικού σήματος της Thomas Cook με την τεχνολογία μας θα προωθήσει την ανάπτυξη της Thomas Cook και θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τη θέση της eSky στη Δυτική Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Lukasz Habaj, συνιδρυτής και CEO της eSky Group.

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να διαφοροποιηθούμε από την πώληση μόνο αεροπορικών εισιτηρίων και να προσφέρουμε πακέτα διακοπών στις αγορές μας στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, καθώς και να επεκταθούμε περαιτέρω στη Δυτική Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η εισηγμένη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών MCI Capital απέκτησε το 2022 ποσοστό 55% του μετοχικού κεφαλαίου της eSky Group.

«Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τη θέση της eSky και θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις πακέτων της eSky πέραν των 233 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος, διατηρώντας τριψήφιο ρυθμό ανάπτυξης», σχολίασε ο Michal Gorecki, επενδυτικός εταίρος της MCI Capital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα