Στην υπογραφή σύμβασης για την έκδοση ενός μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου έως  €13,7 εκατ. με την Τράπεζα Αττικής προχώρησε η RANDOM, 100% θυγατρική του Ομίλου DIMAND, για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του ακινήτου που στέγαζε τις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕ στα Κάτω Πατήσια.

Ειδικότερα, το ακίνητο αφορά σε επταώροφο κτίριο γραφείων 11.725 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων χώρων στάθμευσης). Το έργο αφορά στην μετασκευή του Ακινήτου σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

Dimand – Πειραιώς: Τα σχέδια για το πρώην πολυκατάστημα Αφοί Λαμπρόπουλοι στην Ομόνοια

Η RANDOM έχει έρθει σε συμφωνία για την εκμίσθωση του συνόλου του ακινήτου στα ΕΛΤΑ, η δε έναρξη λειτουργίας του προγραμματίζεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2025.

Συνεργασία Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχε ανακοινωθεί η στρατηγική συνεργασία της Dimand με την Τράπεζα Πειραιώς που περιλαμβάνει και την ανάπλαση τεσσάρων εμβληματικών ακινήτων.

Η νέα συνεργασία αφορά στο ακίνητο της Οδού Κοραή 4, όπου θα στεγαστούν τα νέα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς, το πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» (νυν Notos) στην οδό Αιόλου και Λυκούργου, το οποίο θα ανακατασκευαστεί πλήρως στη βάση των μικτών χρήσεων, στην αναμόρφωση του ακινήτου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» στο Λαύριο και τέλος στις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας «Φιξ» στη Θεσσαλονίκη, όπου η Πειραιώς είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης του project.

Ειδικά, το έργο στο Λαύριο, «το μέλλον της μητροπολιτικής Αθήνας», όπως  έχει χαρακτηρίσει την πόλη ο επικεφαλής της Dimand, θα απορροφήσει κεφάλαια περίπου 300 εκατ. ευρώ σε ό,τι αφορά το κόστος ανάπτυξης.

Σκοπός της συμφωνίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ευρείας επένδυσης με στόχο την αποκατάσταση της έκτασης και την ανάπτυξη πολεοδομικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες, μεταξύ άλλων θα φιλοξενούν κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης και χώρους αναψυχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις