
Δεκτό έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης το αίτημα που είχε διατυπωθεί για την παραταση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των εταιρειών.
Κατόπιν συζήτησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξαιτίας της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται παράταση για τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των εταιρειών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ακόμη ότι οι προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕ.ΜΗ. παρατείνονται αναλόγως.
Θεοδωρικάκος: Στρατηγικές ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία, με χρηματοδότηση 170 εκατ
Παραγωγικό μοντέλο
Πριν απο λίγες ημέρες, ο υπουργος Ανάπτυξης συναντηθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη, καθώς και με μέλη του Επιμελητηρίου πραγματοποίησε σήμερα.
Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η ανασυγκρότηση συνολικά της βιομηχανίας, με έμφαση στη χωροθέτηση και αδειοδότηση των βιομηχανικών πάρκων ώστε να επιλυθούν κρίσιμα ζητήματά τους με σκοπό την ανάπτυξή τους. Συζήτησαν ακόμα για την περαιτέρω ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία. Τα Επιμελητήρια μπορούν να καταστούν πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα.
Στο μεταξύ, συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στη συνέχεια με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Latest News

Ποια ειναι τα 30 «κλειδιά» στη φορολογική δήλωση για λιγότερο φόρο
Βήμα - βήμα η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα

Με καθυστέρηση έως τρία χρόνια η καταβολή των επικουρικών
Ποια μέτρα έχουν ενεργοποιηθεί ώστε να εκδοθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι επικουρικές συντάξεις και να μπει τέλος σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

Έφτασε ο ΕΝΦΙΑ - Πώς να διορθώσετε τα λάθη και να μειώσετε τον φόρο
Tις επόμενες μέρες θα ανοίξει την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Τα 15 SOS για τις μεταβιβάσεις ακίνητων - Πώς θα πληρώσετε λιγότερο φόρο
Απαντήσεις και λύσεις στα ερωτήματα – απορίες που βασανίζουν τους φορολογουμένους όταν ξεκινούν τη διαδικασία να μεταβιβάσουν ακίνητα ή σχεδιάζουν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση των εισφορών για υπερωρίες και νυχτερινά
Από την 6η Μαρτίου σε ισχύ το μέτρο – Εγκύκλιος του e- ΕΦΚΑ μe αναλυτικά παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από την Τουρκία – Πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων από νομικά πρόσωπα - Αναλυτικά οι προθεσμίες
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο τρόπος επιβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ