Δεκτό έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης το αίτημα που είχε διατυπωθεί για την παραταση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των εταιρειών.

Κατόπιν συζήτησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξαιτίας της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται παράταση για τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των εταιρειών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ακόμη ότι οι προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕ.ΜΗ. παρατείνονται αναλόγως.

Θεοδωρικάκος: Στρατηγικές ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία, με χρηματοδότηση 170 εκατ

Παραγωγικό μοντέλο

Πριν απο λίγες ημέρες, ο υπουργος Ανάπτυξης συναντηθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη, καθώς και με μέλη του Επιμελητηρίου πραγματοποίησε σήμερα.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η ανασυγκρότηση συνολικά της βιομηχανίας, με έμφαση στη χωροθέτηση και αδειοδότηση των βιομηχανικών πάρκων ώστε να επιλυθούν κρίσιμα ζητήματά τους με σκοπό την ανάπτυξή τους. Συζήτησαν ακόμα για την περαιτέρω ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.  Τα Επιμελητήρια μπορούν να καταστούν πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Στο μεταξύ, συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στη συνέχεια με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax