![Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση στις Γενικές Συνελεύσεις των νομικών προσώπων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/1.jpeg)
Δεκτό έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης το αίτημα που είχε διατυπωθεί για την παραταση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των εταιρειών.
Κατόπιν συζήτησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξαιτίας της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται παράταση για τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των εταιρειών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ακόμη ότι οι προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕ.ΜΗ. παρατείνονται αναλόγως.
Θεοδωρικάκος: Στρατηγικές ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία, με χρηματοδότηση 170 εκατ
Παραγωγικό μοντέλο
Πριν απο λίγες ημέρες, ο υπουργος Ανάπτυξης συναντηθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη, καθώς και με μέλη του Επιμελητηρίου πραγματοποίησε σήμερα.
Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η ανασυγκρότηση συνολικά της βιομηχανίας, με έμφαση στη χωροθέτηση και αδειοδότηση των βιομηχανικών πάρκων ώστε να επιλυθούν κρίσιμα ζητήματά τους με σκοπό την ανάπτυξή τους. Συζήτησαν ακόμα για την περαιτέρω ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία. Τα Επιμελητήρια μπορούν να καταστούν πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα.
Στο μεταξύ, συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στη συνέχεια με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Εκπαιδευτικοί: Οι 12 κατηγορίες που συνταξιοδοτούνται φέτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/classroom-g3161c1391_1920-600x428.jpg)
Ποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών συνταξιοδοτούνται φέτος
Οι πλέον κερδισμένοι είναι όσοι αποχωρούν με 40ετία ασφάλισης και πληρωμένων εισφορών
![Μισθωτοί-συνταξιούχοι: Ποια εισοδήματα, παροχές και αποζημιώσεις δεν πιάνει το ραντάρ της εφορίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/forologikesdiloseis-600x354.jpg)
Ποια εισοδήματα, παροχές και αποζημιώσεις δεν πιάνει το ραντάρ της εφορίας
Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των φορολογικών δηλώσεων – Η λίστα με τα αφορολόγητα εισοδήματα για μισθωτούς και συνταξιούχους
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 110.000 δικαιούχοι απαλλαγής για τα έτη 2023 και 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/εν-600x400.jpg)
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024
Στην ανάρτηση νέων πράξεων προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024 προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
![Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Δηλώνει αναρμόδιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/syntaxiouhoi-600x400.jpg)
Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Δηλώνει αναρμόδιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Αναδρομικά θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι δημοσίου τομέα είχαν προσφύγει μέχρι 21/7/2020 στα διοικητικά δικαστήρια.
![ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το 74% των εργαζομένων νιώθει σωματική εξάντληση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ergazomenos-1024x698-1-600x409.jpg)
Ενας στους δύο εργαζομένους καταπονείται σωματικά - Τι δείχνει έρευνα της ΓΣΕΕ [γραφήματα]
Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ διενήργησε έρευνα για την ποιότητα της εργασίας στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζόμενων - Τι αποκαλύπτει
![«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Από σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες για άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/evakinita-2-600x400.jpg)
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Πώς θα λάβετε άτοκο δάνειο μέχρι 25.000 ευρώ
Τα «κλειδιά» του νέου προγράμματος - Οι όροι για να αναβαθμίσετε το σπίτι ή το εξοχικό σας
![Σαντορίνη: Ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνουν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη
Όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 3η Μαρτίου 2025
![Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/karta-ergasias3-600x352.jpg)
Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα
Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]
![Εφορία: Νέο κύμα διασταυρώσεων σε φορολογούμενους με εισοδήματα φτώχειας που ζουν πλουσιοπάροχα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/influencers-1-600x400.jpg)
Σε ελεγκτικό κλοιό 20 influencers - Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 800 φορολογούμενων
Ειδικές ελεγκτικές ομάδες με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα συντάξουν λίστα ελέγχων για φορολογούμενους