Μπορεί η Nvidia να ήταν η κύρια οδηγός του ράλι της Wall Street τους τελευταίους μήνες και αυτή που έδωσε τα συνεχή ιστορικά υψηλά στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πλούσιων…

Nvidia: Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών – Ερευνάται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Παρ’ όλα αυτά, ο τεχνολογικός κολοσσός παραμένει η «αγαπημένη» όσων πιστεύουν στα αστρονομικά κέρδη που θα δώσει στις επιχειρήσεις και στην ευρύτερη οικονομία η Τεχνητή Νοημοσύνη, με τα τσιπ της να έχουν γίνει αυτά που φέρουν τις ελπίδες της AI-mania.

Παρόλα αυτά, περισσότερα από τα μισά μέλη του Tiger 21 δεν επενδύουν στη Nvidia. Το δίκτυο είναι άτυπο, αλλά με μεγάλη επιρροή καθώς περιλαμβάνει επενδυτές και επιχειρηματίες με περιουσίες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας.

Περισσότερα από τα μισά μέλη του Tiger 21 δεν επενδύουν στη Nvidia

Μάλιστα, η έκθεση κατανομής περιουσιακών στοιχείων του δικτύου για το δεύτερο τρίμηνο αποκάλυψε ότι το 57% των μελών του δεν επενδύουν σε chip, και δη στην αγαπημένη αυτών Nvidia, με το μεγαλύτερο μέρος των μελών που έχουν επιλέξει να μείνουν μακριά από τη μετοχή να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ανοίξουν μια θέση στην εταιρεία.

«Ενώ η Nvidia είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη αυτή τη στιγμή, η ανάπτυξη καμίας εταιρείας δεν διαρκεί για πάντα, και οι ανταγωνιστές συχνά προλαβαίνουν, οδηγώντας σε μια αναβαθμονόμηση της αγοράς», δήλωσε ο Michael Sonnenfeldt, πρόεδρος του συλλόγου στο CNBC. Τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των μελών του ανέρχονται συλλογικά πάνω από 165 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από τον Sonnenfeldt.

Τα μέλη της ομάδας, η οποία ιδρύθηκε το 1999 από τον Sonnenfeldt, μοιράζονται συμβουλές μεταξύ τους για τη διατήρηση του πλούτου, τις επενδύσεις και τις φιλανθρωπικές προσπάθειες. Το Tiger 21 έχει 123 ομίλους σε 53 αγορές. Το δίκτυο έχει πάνω από 1.450 μέλη.

Οι ανησυχίες για τη μετοχή της Nvidia

Αυτοί οι φόβοι φαίνεται ότι ήταν βάσιμοι, καθώς η μετοχή της Nvidia έχασε 9,5% μέσα σε μια νύχτα, στις 3 Σεπτεμβρίου, εξαλείφοντας περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια της κεφαλαιοποίησης της αγοράς της.

Ένα σημαντικό 43% των μελών του κλαμπ που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένει επίσης ότι η επιτυχία της Nvidia δεν θα διαρκέσει την επόμενη δεκαετία.

«Για πολλούς αυτή η στάση οφείλεται στη φύση των επενδύσεων στην τεχνολογία σήμερα. Τα μέλη του Tiger 21 παρακολούθησαν την Tesla να ανεβαίνει, αλλά πλέον όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν ένα EV. Οπότε ενώ η Nvidia είναι ο ηγέτης σήμερα, ορισμένα μέλη της Tiger 21 πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να την φτάσει ο ανταγωνισμός», είπε Sonnenfeldt.

Ο Sonnenfeldt είπε επίσης ότι τα μέλη του συλλόγου επικεντρώνονται περισσότερο στη διατήρηση του πλούτου παρά στο να κυνηγούν υψηλές αποδόσεις.

«Θα μπορούσαν να αποφεύγουν τη Nvidia λόγω της αστάθειάς της και των κινδύνων που συνδέονται με τις τεχνολογικές επενδύσεις, παρά την εντυπωσιακή ανάπτυξή της», είπε.

Η Nvidia, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο σημαντική μετοχή στον κόσμο», οδήγησε την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης σε ανώτατο όριο αγοράς 3 τρισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος, αυξάνοντας σχεδόν εννέα φορές από τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία