Το ενδεχόμενο να περιορίσει την πρόσβαση τουριστών στην Φοντάνα ντι Τρέβι, το διάσημο σιντριβάνι στο κέντρο της Ρώμης και ένα από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία όχι μόνο της ιταλικής πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρου του κόσμου, εξετάζει η Ιταλία.

Και αυτό, ενόψει μιας χρονιάς που αναμένεται να έχει αυξημένη τουριστική κίνηση η ιταλική πρωτεύουσα, καθώς η Ρώμη προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει το Ιωβηλαίο του 2025, μια ρωμαιοκαθολική εκδήλωση διάρκειας ενός έτους, που αναμένεται να προσελκύσει 32 εκατομμύρια τουρίστες και προσκυνητές.

Σύμφωνα με τα όσα επεξεργάζονται οι αρμόδιες αρχές, οι επισκέψεις στο εμβληματικό σιντριβάνι θα απαιτούν προηγούμενη κράτηση, με καθορισμένους χρόνους και περιορισμένο αριθμό ατόμων που θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα σκαλιά γύρω από αυτό.

Ιταλία: Σχεδιάζει κεφαλικό φόρο έως 25 ευρώ στους τουρίστες – Στα κάγκελα οι ξενοδόχοι

Όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι, στο περιθώριο διοργάνωσης για την υποστήριξη του ιδρύματος Santa Lucia, οι δημοτικές αρχές επεξεργάζονται το σενάριο για προκρατήσεις και περιορισμένο αριθμό επισκεπτών για τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

«Σκεφτόμαστε αυτή την πολύ συγκεκριμένη υπόθεση, αποφασίσαμε να μελετήσουμε και να διερευνήσουμε γιατί η κατάσταση γίνεται τεχνικά πολύ δύσκολη στη διαχείριση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ακόμη και οι τοπική αστνομία προειδοποιεί για την υπερβολική συγκέντρωση επισκεπτών που δυσεχεραίνει την επαρκή προστασία του μνημείου και συηχνά αποτελεί πηγή υποβάθμισης. «Τώρα πρέπει να μελετήσουμε την καλύτερη λύση για τη διαχείριση των τουριστικών ροών – υπογράμμισε – για να προστατεύσουμε τη Φοντάνα ντι Τρέβι και να προωθήσουμε την επαρκή χρήση της, επίσης προς το συμφέρον των τουριστών που έρχονται από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν την ομορφιά της.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος Τουρισμού της Ρώμης δήλωσε στην Il Messaggero: «Για τους δημότες σκεφτόμαστε να το κάνουμε δωρεάν, ενώ όσοι δεν είναι κάτοικοι θα κληθούν να κάνουν μια συμβολική συνεισφορά, ένα ή δύο ευρώ».

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, όπου η παράδοση λέει ότι αν οι επισκέπτες ρίξον ένα νόμισμα θα επιστρέψουν στην «αιώνια πόλη» και θα εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, είναι  σημαντικό αξιοθέατο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός