Πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μια κρίσιμη ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 0,6% και ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε απώλειες 0,97%, μετά και τα νέα δεδομένα που ανακοινώθηκαν τις τους μισθούς και τις δαπάνες στη χώρα.

Wall Street: Πιέστηκε, άντεξε και έκλεισε θετικά ο Nasdaq

Σε επίπεδο τίτλων, η μητρική εταιρεία της 7-Eleven, Seven & i Holdings, σημείωσε πτώση 1,73%, αφού απέρριψε μια προσφορά εξαγοράς από την καναδική Alimentation Couche-Tard.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,87% χαμηλότερα και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 2,31%.

Αντίθετα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,46%. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,27% χαμηλότερα.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι αγορές της πόλης παρέμειναν κλειστές σήμερα αφού το αστεροσκοπείο του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε σήμα για τον τυφώνα Yagi. Το αστεροσκοπείο αναμένει να υποβαθμίσει το σήμα στις 12.40 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ, που σημαίνει ότι οι αγορές υποχρεώθηκαν σε αργία.

Τα μάκρο

Στα οικονομικά στοιχεία, οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο αυξήθηκαν 0,1% σε πραγματικούς όρους από το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με άνοδο 1,2% που αναμενόταν από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για τον Ιούλιο του 2024 ήταν 290.931 γιεν (2.031,35 δολ.), αυξημένη κατά 3,3% σε ονομαστικούς όρους από το προηγούμενο έτος.

Το μέσο μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών ανήλθε στα 694.483 γιεν τον Ιούλιο, 8,9% υψηλότερο σε ονομαστικούς όρους και 5,5% σε πραγματικούς όρους από το προηγούμενο έτος.

Οι αδύναμες δαπάνες θα μπορούσαν να περιορίσουν τις επιλογές της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια, αν και αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από τους ισχυρούς ρυθμούς αύξησης των μισθών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές