Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ωστόσο ο μαύρος χρυσός οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες παρά την καθυστέρηση στην αύξηση της προσφοράς από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 37 σεντς, ή 0,51%, στα 73,06 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 33 σεντς, ή 0,48%, στα 69,48 δολάρια.

Χρυσός: Στο υψηλό εβδομάδας κινούνται οι τιμές

Για την εβδομάδα, το Brent ήταν έτοιμο να σημειώσει πτώση άνω του 7%, ενώ ο WTI οδεύει προς πτώση σχεδόν 6%.

Μετά από μια εβδομάδα ανάμεικτων ενδείξεων για την οικονομία των ΗΠΑ, τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να είναι καθοριστικά για το μέγεθος οποιασδήποτε μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve στις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, αλλά η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε, παραμένοντας συνεπής με τη χαλάρωση της αγοράς εργασίας.

Οι αναμνήσεις από το sell off  στις αρχές Αυγούστου στις παγκόσμιες αγορές κράτησαν τους επενδυτές επιφυλακτικούς σχετικά με τον κίνδυνο ότι οι συνθήκες εργασίας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μια έκπληξη για την πτώση, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς IG, Yeap Jun Rong.

Οι ανησυχίες για τη ζήτηση

Την Πέμπτη, το Brent διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2023 καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση των ΗΠΑ και της Κίνας αντιστάθμισαν τη στήριξη από τη μεγάλη απόσυρση από τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ και την απόφαση της Πέμπτης του ΟΠΕΚ+ να καθυστερήσει τις προγραμματισμένες αυξήσεις της παραγωγής πετρελαίου.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια στα 418,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με την προβλεπόμενη πτώση κατά 993.000 βαρέλια σε δημοσκόπηση του Reuters από αναλυτές. «Οι οικονομικές ανησυχίες της Κίνας και των ΗΠΑ, η φθίνουσα ικανότητα του ομίλου παραγωγών ΟΠΕΚ+ να επηρεάσει την αγορά πετρελαίου και η άφθονη πλεονάζουσα παραγωγική του ικανότητα… υποδηλώνουν ότι περαιτέρω αδυναμία είναι πολύ πιθανή και ότι οι ανοδικές δυνατότητες είναι πιο περιορισμένες από ό,τι πριν από έναν μήνα.» εξηγεί  ο αναλυτής της PVM Tamas Varga.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities