Κοντά στο υψηλό εβδομάδας κινούντα οι τιμές του χρυσού και οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέγεθος της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve αυτόν τον μήνα.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε μικρή άνοδο της τάξης του 0,1%  στα 2.518,49 δολάρια η ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλό μιας εβδομάδας στα 2.523,29 δολάρια την προηγούμενη συνεδρίαση.  Σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,6%.

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις εν αναμονή των στοιχείων για τις προσλήψεις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 2.548,50 δολάρια.

Ο χρυσός έφτασε σε υψηλά ρεκόρ φέτος σημειώνοντας άνοδο περίπου 22% από την αρχή του χρόνου

Ο χρυσός  συνήθως αποδίδει καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και θεωρείται ασφαλές περιουσιακό στοιχείο σε περιόδους αβεβαιότητας.

Η αγορά εργασίας και η Fed

Τα στοιχήματα για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις 18 Σεπτεμβρίου έχουν αυξηθεί στο 41% ​​από 34% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

«Οι τιμές του χρυσού είναι πιθανό να ανέβουν υψηλότερα εάν η επερχόμενη έκθεση NFP (προσλήψεις πλην γεωργικού τομέα)  δείξει σημάδια αδυναμίας της αγοράς εργασίας, αν και η αγορά μπορεί να αντιμετωπίσει περιόδους αστάθειας. Οι τιμές φαίνονται έτοιμες να δοκιμάσουν νέα υψηλά» εξηγεί στο Reuters η Sugandha Sachdeva, ιδρύτρια της SS WealthStreet,  ερευνητικής εταιρείας με έδρα το Νέο Δελχί.

Ο χρυσός έφτασε σε υψηλά ρεκόρ φέτος σημειώνοντας άνοδο περίπου 22% από την αρχή του χρόνου.

H δυναμική των εκλογών και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων έχουν αυξήσει τη δραστηριότητα στον χρυσό, ανέφερε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού σε μηνιαία έκθεση.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι ιδιώτες εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν τον Αύγουστο τον λιγότερο αριθμό εργαζομένων τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, ενώ ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities