Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη δημοσίευση της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, καθώς οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση αυξάνονται.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση που ξεπέρασε τις 3 μονάδες βάσης στο 3,699% και του διετούς πάνω από 3 μονάδες στο 3,714%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εγκλωβισμένο στο αρνητικό διεθνές κλίμα

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Η αγορά εργασίας

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις εκτός του γεωργικού τομέα εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι η έκθεση θα δείξει ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 161.000 τον μήνα και ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε ελαφρά στο 4,2%.

Αυτό έρχεται αφότου τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 99.000 τον Αύγουστο, πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των 140.000. Τα στοιχεία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για οικονομική ύφεση και χαλάρωση της αγοράς εργασίας, που προκλήθηκαν για πρώτη φορά από την πιο αδύναμη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις  για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσης την Πέμπτη.

Η συνεδρίαση της Fed

Τα δεδομένα έρχονται ενόψει της επόμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τότε και τιμολόγησαν τελευταία με πιθανότητα 57%  ότι θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και κατά 43% πιθανότητα κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Οι επενδυτές θα εξετάζουν προσεκτικά τις δημοσιοποιήσεις οικονομικών στοιχείων μέχρι τότε, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που προγραμματίζονται για την επόμενη εβδομάδα, για ενδείξεις σχετικά με την πορεία που ακολουθεί για την πολιτική της Fed και τα επιτόκια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές