Νέα βουτιά σημείωσαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, αν και όπως όλα δείχνουν φέρνουν πιο κοντά τις μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Wall Street: Παραμένει στη μέγγενη της αγοράς εργασίας

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,01% στις 40.345 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,73% στις 5.408 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,55% στις 16.690 μονάδες.

Αρνητικά έκλεισαν και την εβδομάδα οι δείκτες, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να χάνουν 4,2% και 5,8%, αντίστοιχα. Ο Dow υποχώρησε κατά 2,9%.

«Αυτήν την εβδομάδα η αγορά κινήθηκε με γνώμονα το συναίσθημα που καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις ανησυχίες για την ανάπτυξη», δήλωσε η Emily Roland, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της John Hancock Investment Management. «Η ταλάντευση της αγοράς ήταν μεταξύ αυτών των κακών νέων για την οικονομία και της αίσθησης ότι μπορεί να υποχρεώσει τη Fed να κινηθεί πιο επιθετικά στο μέτωπο της μείωσης των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Σε επίπεδο τίτλων, η Broadcom υποχώρησε περισσότερο από 9% μετά την πρόβλεψη των εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο, η οποία δεν ικανοποίησε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Η παγκόσμια διάθεση για τις μετοχές παραμένει ζοφερή, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές ανάπτυξης και την εξασθένιση της αισιοδοξίας για την τεχνητή νοημοσύνη», σχολίασε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge.

Η νέα ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου έδειξε ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 142.000 τον Αύγουστο, λιγότερο από τις 161.000 που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Τα στοιχεία αναμένεται να παίξουν κεντρικό ρόλο στην επόμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας εντός του μήνα. Η δέσμη των αδύναμων δεδομένων για το εργατικό δυναμικό ωστόσο, τροφοδοτούν τις ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές ως επί το πλείστον περιμένουν μια πρώτη μείωση επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση της Fed κατά 25 μονάδες βάσης, αν και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία φαίνεται να ενίσχυσαν την υπόθεση για μια μεγαλύτερη κίνηση.

Επί του παρόντος, όμως, οι traders τιμολογούν με πιθανότητες περίπου 59% μια μείωση επιτοκίου 25 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο, ενώ δίνουν 41% τιμολόγηση σε μείωση επιτοκίου 50 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME, που επικαλείται το CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street