Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την επιφυλακτικότητα όμως να είναι έκδηλη ενόψει των στοιχείων που αναμένονται στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας, τα οποία και έχουν «παγώσει» πολλές κινήσεις ανάληψης ρίσκου διεθνώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,48% στις 1.439,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.495,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,87% στις 1.254,93 μονάδες.

Υπό την πίεση των γερμανικών μάκρο οι ευρωαγορές

Διεθνής τόνος

Μία ακόμη ημέρα που η εγχώρια αγορά περιμένει να λάβει τον τόνο από το εξωτερικό, με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να είναι αυτά που καθορίζουν τις συναλλαγές, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός της χώρας. Διότι αυτά τα στοιχεία θα προσθέσουν περισσότερη ορατότητα στις εκτιμήσεις για την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve, μετά και τα μικτά μηνύματα που έχουν δώσει τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης αναμένεται και η σημερινή αξιολόγηση της DBRS για την ελληνική οικονομία, που για πολλούς θα δώσει ένα στίγμα για το πώς αξιολογούν οι ξένοι τις ελληνικές επιδόσεις. Άλλωστε, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την αγορά είναι η αξιολόγηση που αναμένεται από τη Moody’s στις 13 Σεπτεμβρίου καθώς είναι η μόνη που δεν έχει δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει ένα μπαράζ θετικών εκθέσεων και αξιολογήσεων από τους ξένους για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί στο ταμπλό και στις μετοχές αυτών. Αιτία, όπως επισημαίνουν οι εγχώριοι αναλυτές, είναι η αναμονή του placement για το υπόλοιπο 18,4% της Εθνικής, για το οποίο διακινούνται παντός είδους σενάρια, ειδικά για την τιμή στην οποία θα γίνει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, Εθνική, Eurobank και ΔΕΗ ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον γενικό δείκτη, αφού χάνουν πάνω από 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Alpha Bank, Aegean, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Motor Oil.

Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Autohellas, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι αμετάβλητα. Ήπια ανοδικά, στον αντίποδα, κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Jumbo και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών