Το ενδεχόμενο να σταματήσει να ασφαλίζει ορισμένες περιοχές,  εξετάζει η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Αυστρίας, η Uniqa καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενες πληρωμές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά ποια προϊόντα προσφέρουμε πού και σε ποια τιμή», δήλωσε ο Andreas Brandstetter στο Reuters , χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Γερμανία: Δημόσιος διάλογος για υποχρεωτική ασφάλιση κτηρίων από φυσικές καταστροφές

«Αναμένουμε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τα αποτελέσματά μας τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Στην Αυστρία, τέτοια γεγονότα προκαλούν πλέον ζημιές αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ετησίως, από 400 εκατομμύρια πριν από είκοσι χρόνια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Η Uniqa κατέβαλε πέρυσι πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων, το τρίτο υψηλότερο ποσό στην ιστορία της.

Η εταιρεία μπορεί επίσης να αναμένει ότι θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια πελάτες στο μέλλον, από 17 εκατομμύρια που είναι τώρα, στοχεύοντας στην επέκταση στην ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Brandstetter, προσθέτοντας ότι η Uniqa θα επενδύσει περαιτέρω ένα «τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ» στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά την επόμενη πενταετία.

Οι δραστηριότητες της UNIQA

Η UNIQA Insurance Group AG είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα την Αυστρία και δραστηριοποιείται στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στις ασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων, στις ασφαλίσεις ζωής και στις ασφαλίσεις υγείας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: UNIQA Austria, UNIQA International και αντασφάλιση. Ο τομέας UNIQA Austria περιλαμβάνει τις αυστριακές ασφαλιστικές δραστηριότητες. Ο τομέας UNIQA International περιλαμβάνει όλες τις διεθνείς εταιρείες κύριας ασφάλισης και τις διεθνείς εταιρείες παροχής υπηρεσιών, καθώς και εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων και συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ο τομέας αντασφάλισης περιλαμβάνει την UNIQA Re AG (Ζυρίχη, Ελβετία) και τις αντασφαλιστικές δραστηριότητες της UNIQA Insurance Group AG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή