Περαιτέρω μείωσε τη συμμετοχή της  Bank of America (BofA) η Berkshire Hathaway, εταιρεία του μεγιστάνα επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ. Οι συνολικές πωλήσεις μετοχών της BofA από τα μέσα Ιουλίου έχουν αγγίξει τα 7 δισ. δολάρια. Αναλυτές εκτιμούν ότι επιθυμεί να μειώσει το μερίδιο κάτω από το 10% για αν αποφύγει τους κανονιστικούς περιορισμούς.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων,που διευθύνεται από τον 94 χρόνο Μπάφετ,  ο οποίος χαίρει υψηλής αναγνώρισης ως ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι πούλησε 18,7 εκατομμύρια μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου και 5 Σεπτεμβρίου για να συγκεντρώσει περίπου 760 εκατομμύρια δολάρια.

Μπάφετ: Πούλησε μετοχές της BofA αξίας 845 εκατ. δολαρίων

Η Berkshire συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BofA με ποσοστό περίπου 11,1%, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.  Όπως προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία η Berkshire Hathaway πρέπει να συνεχίσει να αναφέρει τακτικά τις πωλήσεις της έως ότου η συμμετοχή της πέσει κάτω από το 10%.

Ο Μπάφετ ξεκίνησε να επενδύει στην τράπεζα το 2011, όταν η Berkshire αγόρασε προνομιούχες μετοχές 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η αγορά σηματοδότησε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του CEO Brian Moynihan να αποκαταστήσει την υγεία της τράπεζας μετά την οικονομική κρίση του 2008. Ο Μπάφετ  τον Απρίλιο του 2023 μιλώντας στο CNBC είπε ότι του άρεσε ο Moynihan «εξαιρετικά» και δεν ήθελε να πουλήσει τις μετοχές της τράπεζας εκείνη την εποχή.

Οι μετοχές της Bank of America σημείωναν πτώση της τάξης του 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η μετοχή σημείωσε άνοδο περίπου 18% φέτος, σε σύγκριση με κέρδος σχεδόν 21% στον S&P 500 Banks Index  η οποία παρακολουθεί τις τράπεζες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή