Δάνειο μεγάλης διάρκειας και σε ύψος που μπορεί να φτάσει έως και τα 500 εκατ. δολαρια για το έργο Crawford φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει η Canada Nickel μετα το ενδιαφέρον που έδειξε ο oργανισμός Εξαγωγικής Ανάπτυξης του Καναδά (Export Development Canada).

Η επιστολή ενδιαφέροντος προτείνει διάρκεια έως και 18 έτη, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Μέταλλα: Αυξάνονται τα αποθέματα μετάλλων στη Σιγκαπούρη

Ο Καναδάς έχει προσδιορίσει 31 ορυκτά, μεταξύ των οποίων χαλκό, λίθιο και νικέλιο, ως κρίσιμα για τις στρατηγικές χρήσεις τους στη σύγχρονη τεχνολογία και την ενεργειακή μετάβαση, όπως στις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Έχει επίσης αυστηροποιήσει τον έλεγχο της ιδιοκτησίας των καναδικών έργων που παράγουν τα κρίσιμα μέταλλα και έχει ζητήσει από αρκετούς Κινέζους επενδυτές να εκποιήσουν τις συμμετοχές τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η εταιρεία, στην οποία η Agnico Eagle Mines κατέχει σχεδόν το 11%, δήλωσε ότι εργάζεται με τους συμβούλους της για να εξασφαλίσει την υπόλοιπη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να ξεκινήσει η κατασκευή του ορυχείου μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών, που αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα του 2025.

Η Canada Nickel δήλωσε επίσης ότι αναζητά να αντλήσει 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας νικελίου στο Οντάριο και αναμένει ότι θα επεξεργάζεται 80.000 τόνους νικελίου ετησίως.

Η Canada Nickel Company Inc. έχει δραστηριότητα στα κρίσιμα , για την ηλεκτροκίνηση, μετάλλα. Αναπτυσει έργα θειούχου νικελίου για την παροχή νικελίου που απαιτείται για την τροφοδοσία των αγορών ηλεκτρικών οχημάτων και ανοξείδωτου χάλυβα.

Η εταιρεία κατέχει το εμβληματικό έργο θειούχου νικελίου-κοβαλτίου Crawford στην καρδιά της παραγωγικής περιοχής εξόρυξης Timmins-Cochrane. Η Εταιρεία κατέχει επίσης 25 επιπλέον στόχους (περιοχές) νικελίου που βρίσκονται κοντά στο έργο Crawford.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή