Tον πάροχο οπτικών ινών Frontier Communications ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει η Verizon σε μια συμφωνία αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο ασύρματος πάροχος των ΗΠΑ επιχειρεί να αναπτύξει τη συνδρομητική του βάση.

7-Eleven: Το πρωτοποριακό μοντέλο retail που εξαπλώθηκε σε πάνω από 84.000 καταστήματα

Η συμφωνία θα βοηθήσει επίσης έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους δικτύου των ΗΠΑ να ανταγωνιστεί καλύτερα τους ανταγωνιστές του,  AT&T και T-Mobile καθώς διπλασιάζουν τα απεριόριστα πακέτα και τις επιλογές ομαδοποίησης.

Η Frontier είχε συνολικό χρέος 11,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 30 Ιουνίου, το οποίο θα αναχρηματοδοτηθεί από τη Verizon ως μέρος της συμφωνίας

Η Verizon έχει προσφέρει 38,50 δολάρια ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει premium 37,3% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Frontier στις 3 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν από την πρώτη εμφάνιση των αναφορών για πιθανή εξαγορά.

H Verizon θα αναχρηματοδοτήσει το χρέος της Frontier

Η Frontier είχε συνολικό χρέος 11,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 30 Ιουνίου, το οποίο θα αναχρηματοδοτηθεί από τη Verizon ως μέρος της συμφωνίας. Επίσης, έχει 2,2 εκατομμύρια συνδρομητές οπτικών ινών σε 25 πολιτείες, οι οποίοι θα συνδυαστούν με τους περίπου 7,4 εκατομμύρια χρήστες της Verizon σε εννέα πολιτείες και την Ουάσιγκτον, D.C.

«Η εξαγορά της Frontier είναι μια στρατηγική λύση», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Hans Vestberg, «καθώς παρείχε την ευκαιρία να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε νέες αγορές».

Μαζί, οι εταιρείες θα έχουν 25 εκατομμύρια θέσεις οπτικών ινών, δήλωσαν στελέχη της Verizon σε τηλεδιάσκεψη. Η AT&T έχει περίπου 28 εκατομμύρια τέτοιες θέσεις, σύμφωνα με τη Morningstar.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σε περίπου 18 μήνες και θα βοηθήσει την Verizon, της οποίας το δίκτυο οπτικών ινών βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στις περιοχές του Βορειοανατολικού και του μέσου Ατλαντικού, να αξιοποιήσει την κάλυψη της Frontier σε πολλές πολιτείες στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, το Τέξας και την Καλιφόρνια.

Θα πρόκειται επίσης και για μια επανένωση. Η Verizon είχε πουλήσει το 2016 την τηλεόραση και την επιχείρησή της στο Διαδίκτυο σε Καλιφόρνια, Τέξας και Φλόριντα στη Frontier σε μια συμφωνία 10,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιελάμβανε μέρος των δικτύων οπτικών ινών και των πελατών της.

Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή με τη Frontier θα δώσει μια μέτρια ώθηση στη Verizon.

Το δίκτυο οπτικών ινών της Verizon καλύπτει λιγότερο από το 10% των ΗΠΑ και η εξαγορά θα της προσφέρει περίπου άλλο 3%, ενώ η AT&T καλύπτει περίπου το 15%, δήλωσε ο αναλυτής της MoffettNathanson, Craig Moffett.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή